Åkdag nummer två i Sunshine

Trots att jag bestämde mig för att inte åka några fler enkel-dagar innan jag fått mitt säsongskort från jobbet så kunde jag inte hålla mig hemma. Alla andra skulle ut och åka så det var bara att punga ut de där pengarna för ett en-dagars liftkort. Men det är ju egentligen ingen summa om man jämför vad säsongskortet egentligen hade kostat mig om jag inte skulle jobba för Sunshine Village. Typ närmre 11 000 kronor efter en kurs-rabatt på 2 800 kronor. Och så busskort på det för ca 5 600 kronor. Det är inte billigt i det här landet kan jag lova. Och Kanadensarna verkar vilja dra pengar ur varenda minsta lilla detlaj. Till exempel måste man betala 12 dollar extra i månaden på sitt mobilabonnemang för att få se vem det är som ringer. Nu står det bara Okänd på luren och varje gång någon ringer hoppar hjärtat i halsgropen för man tror att det är jobb. Eller att man måste betala med mynt i tvättmaskinen som är i vårt hus. Eller bara det att man tror att en grej är billig men så tillkommer det skatt när man betalar och så blir man besviken som sjutton. Hmm det är väl bara att bita i det sura äpplet och trots den dyra standarden endast tjäna ca 68 kr i timmen…
Jaja, hur som helst, i helgen ska jag jobba på nattklubben Sasquasch som shooter istället för Chrisse, men vi får se om det blir en engångsgrej eller om Chrisse tar tillbaka jobbet. Hennes nattreceptionistsjobb var inte så bra trots allt, så hon sa upp sig och letar nu efter nytt jobb. Men jag tror inte det blir några problem för VÄRLDENS BÄSTA SYSTER!!! Hon grejar allt, hon ska bara fatta det själv också!
Tillbaka till åkningen! Vi var i Sunshine igår och Blake guidade oss överallt och ingenstans tillsammans med vår nyfunna svenne-vän Klara. Det var en härlig dag med mycket sol och vi fick snudda lite puder på Goats Eye innan det blev allt för uppåkt.
Det blir nog en bra säsong det här när allt väl faller på plats, men det är ingen dans på rosor kan jag lova. Glad är jag att jag har systern min vid min sida för det är en del jobbiga moment och man känner sig lite vilsen ibland. Framför allt när man är arbetslös och nu börjar nerverna spöka inför torsdag och min första arbetsdag…
Klara

Chrisse, Blake och Klara på Goats Eye

 

Önska min supersöta syster lycka till och ge henne lite motivation genom att skriva en kommentar på hennes blogg här!
Share

0 thoughts on “Åkdag nummer två i Sunshine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *