Att prata Skandinaviska

Så var det kanske dags för lite uppdatering på hur livet går här borta i grannlandet. Vi jobbar och står i mest hela tiden men snart kommer vi få en fet lön så det är ju alltid nått! Mycket jobb resulterar också i att vi fått ganska god kontakt med våra kollegor så vi har varit ute lite med dem och hygget oss! Vår ”danska” rullar på och det verkar som att vissa svenska gäster tror att jag är dansk och det är ju alltid en början. Att danskarna mest skrattar åt mina tappra försök åt att gurgla medans jag pratar är en annan femma. Men vad ska man göra, danskarna kan inte ens skilja på det norska och det svenska språket och att de skulle förstå ren svenska kommer nog aldrig ske i världshistorien. För min egen del är det väldigt mycket språk som försigår i mitt huvud. Det är danska, svenska och norska som blandas ihop plus att jag har hela sveriges dialekter i mig och ibland kan jag inte prata engelska för jag blir förvirrad av alla språk som kommer ut ur min käft. Jag och syrran pratar numera Skandinaviska. I början insåg vi att vi hade nytta av norskan då många ord påminner om varandra, men i dagsläget kan det uppstå en hel del förvirringar. För att ge er ett exempel så kan jag ju nämna varje gång jag ska fråga om gästen vill ha grädde på sin varma choklad. Då ska jag fråga om de vill ha flødeskum på men jag blandar lätt ihop det med creme fraiche som vi erbjuder på kakorna. Anledningen till detta är att grädde heter krem på norska och jag frågar istället på danska om gästerna vill ha krem fløde på sin kakao och de förstår om möjligt ännu mindre vad jag försöker få fram. Knepigt. Men vi jobbar på det och ni som vet att jag skiftat en hel del dialekter under åren och skrattat åt mina konstiga uttal kommer efter den här sommaren inte begripa ett ord av vad jag säger. 
 
Hur som helst har vår stora lillebror hängt i Miami i några veckor för att studera engelska men han tog ett litet syskonstopp här i Köpenhamn innan han tog sig vidare hemmåt. Mycket trevligt då vi fick höra om hans Miami bravader och chilla på beachen och gå på bio. För en gångs skull hade vi faktiskt sommarväder under en ledig dag, underbart! 
 
 
 
 
 
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *