Shit, vad hände nu?

Mitt besökarantal bara sköt i höjden helt plötsligt! Härligt! Det kommer roligare uppdateringar om några dagar när nästa säsong sätter igång och vi kommer till Hemsedal. Så håll ut kära läsare!
Om fyra dagar kör vi mot riktig vinter och en vit jul
Share

0 thoughts on “Shit, vad hände nu?

 1. Hej!

  Jag har läst alla dina tips om Australien, om dom är verkligen jävligt bra att veta. Men jag tänkte ändå fråga vad du tycker är lättaste knepet att göra när det gäller att skaffa jobb? Jag ska åka ner den 6 jan, till Sydney. Ska man gå runt och dela ut Cvn, eller ska man gå till ngn arbetsförmedling? Vad är enklast´? Vad gjorde du tex?

  Bra blogg föresten 😉

 2. Hej Gustav!

  Först och främst tycker jag att du ska kika runt lite på http://www.gumtree.com.au hemifrån och se vad som finns där och kanske slänga iväg några CV:n via mail. Skriv när du kommer ned och att du ska stanna minst ett halvår för att de ska bli intresserade. Kanske får du jobb via nätet, eller åtminstonde några intervjuer lagom till att du kommer ner. Annars gäller det att lämna in dina CV:n överallt, prata med folk och hör dig för överallt, även på krogen! Vad är du ute efter för jobb? I januari är det högsäsong och många backpackers stannar i Sydney över jul och nyår och drar sedan vidare, så då borde det finnas en hel del jobb, framför allt i restaurang branchen. Jag gick aldrig via någon arbetsförmedling, men har några kompisar som fick kanon bra betalda jobb via ett bemanningsföretag, tex. http://www.adecco.com.au. Du kan säkert skriva in dig där redan hemifrån. Men jag sökte som servitris och gick omkring till restauranger och lämnade mitt CV och fick jobb redan dagen efter. Jag hade inte RSA men fick jobb ändå, dock var det ett dåligt jobb med dålig lön, så vill man jobba inom restaurang med en bra lön måste man ha RSA. Du ska inte jobba för mindre än 15 dollar/h, får du runt $ 20 är det bra! Jag har några kompisar som jobbar som målare i Sydney, de får $ 24/h och dubbelt på helger.

  Tack för responsen på bloggen, hoppas du hittar nått grymt jobb där borta, man kan tjäna riktigt bra pengar om man hittar rätt jobb!

 3. Hej igen!

  Tack så mycket för tipsen Emelie, uppskattas!
  När jag ändå är i farten tänkte jag fråga nga till frågor om du har lust att svara 🙂
  Hur gör man lättaste med boende? Är inte ett dugg kräsen så kan tänka mig vad som helst, men hur får man tag på det lättast? Är det via hemsidan, personer man träffar där eller via annonser man kan ta vid typ stranden?

  Och hur får man lönen, är det månadsvis eller veckovis? Och brukar det vara ngn uppsägningstid, eller är det bara sluta på stört?

  Tack för alla tips iaf och ha så kul i vinter nu! Ska också skaffa blogg, så kan länka in den här sen om du vill se hur det går 😉

 4. Jag har aldrig riktigt letat efter ett boende förutom hostel, så jag vet inte riktigt. Men de flesta hittar sina lägenheter via gumtree, eller så finns det annonser på hostelen eller kika på backpacking.se också, där brukar folk leta efter inneboende. Men kolla runt här: http://sydney.gumtree.com.au/f-sydney-Unit-House-Real-Estate-W0QQCatIdZ9296QQKeywordZsydneyQQisSearchFormZtrueQQlsiZInConfigQQlsnZSydneyQ20Region En hyra nu under högsäsong borde väl ligga runt 150 – 200 dollar i veckan. Betala inte mer än 200! Sedan beror det ju självklart på vilka du träffar också, ibland har man tur och lyckas träffa rätt personer. Var utåt och prata med alla runt omkring dig!

  Lönen betalas ut veckovis, det är kanonbra! Uppsägningstiden beror ju på vad för slags jobb du har, inom farmjobb tex. skriver man på ett kontrakt men man kan dra när som helst. Att jobba svart är inte att rekommendera, du vill betala skatt eftersom du kommer få tillbaka hela skatten senare. Det blir bara som ett litet spar"konto" som blir en glad överraskning när du kan kräva skatten tillbaka! Jag har uppdaterat det här inlägget när det gäller taxback om du vill kolla hur man gör: http://emelaia.blogg.se/2011/august/till-alla-blivande-aussie-backpackers.html

  Tack själv, är bara kul att få hjälpa till lite! Länka gärna din blogg, det är alltid skoj att se andras resor!

 5. Haha nej det är du som ska ha tacken!
  Yes, jag gör det när det börjar närma sig. Ta hand om dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *