Kaikoura

Nu har vi kommit tillbaka till kusten, men denna gång till östkusten. Vi befinner oss nu i Kaikoura, vilket betyder ”meal of crabbfish” på Maori. Det började som en valfångst bas, och man kan säga att det fortfarande är det, fast nu kommer folk hit för att titta på valarna istället för att fånga dem. Vägen till Kaikoura var väldigt vacker, vägen gick längs med kusten och igenom små trånga tunnlar i bergen. Nu ser vi inte längre de höstfärgade träden, för här uppe är det som sagt varmare. Vi bor på ett hostel mitt i den lilla byn som ser ut som Mysteriet på Greveholm invändigt. Vi fick turen att bo tillsammans med värmlänningarna Hanna och Sara i ett eget rum med eget badrum och egen TV, dessutom för det billigaste priset vi hittills har fått här i Nya Zeeland, det ni! Vi har även en balkong som vetter ut mot havet och de snötäckta bergen. Så vi har haft mysiga filmdagar här eftersom att vädret inte har varit det allra roligaste. Tjejen som drar till sig alla dialekter hon bara kan, pratar nu mera som självaste Smala Sussie.

Kaikoura är en mysig liten by med några få affärer, och det är väldigt känt för delfinerna och valarna som gärna hänger till häromkring. Djurälskare som vi är ville vi ju såklart ta tillfället i akt att simma med dessa fantastiska varelser – delfinerna.

Utanför hostelet i Rangitata
Vattnet i Kaikoura har en fantastisk färg, det är lika turkost om det regnar och är mulet faktiskt!
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *