Mot Queenstown

Lite smådåliga efter gårdagens bravader hoppade vi på bussen och lämnade Makarora bakom oss. Vi åkte längs detta vackra bergiga landskap, och kanske var det för att jag var bakis eller så var det bara hur fantastiskt vackert som helst, för man hade ro i kroppen när man lyssnade till bra musik som spelades på bussen och tittade ut på alla färgglada höstträd mot bergen och den klarturkosa floden som vi körde efter. Helt otroligt alltså! Tillslut kom vi fram till Wanaka, en liten systerstad till Queenstown. Den lilla byn ligger vid Lake Wanaka som är den tredje största sjön på södra ön, 45 km lång och 312 m djup. Vi skulle egentligen stannat där i två nätter, men vi hade lite svårt att lämna vår kära buss så vi hängde med dem till Queenstown i alla fall. Vi hann i alla fall gå på Puzzleword, ett litet ställe med massa knasiga illusionsgrejer. Vi gick en labyrint som tog kål på oss, och vi stod i konstiga rum som lutade och tittade på saker som man trodde var enligt naturens lag omöjligt. Typ att rinnande vatten rinner uppåt. Det var ett coolt ställe faktiskt. Sedan åkte vi till AJ Hacket Bungy town, stället där man bokar in sitt bungyjump. Där fick vi se en film om bungyjump och vi fick även se några som hoppade från bron utanför. Det fick ju oss till att boka ett hopp såklart!


Dessa knasiga huvuden ar ingrupna i vaggen, men det kandes precis som att de foljde en med hela ansiktet nar man gick forbi, creepy…


Puzzleworld


Vi stannade till vid en fruktmarknad

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *