Cattle Station

Vi körde upp till Rockhamton och därefter körde vi ca 2 timmar inåt i landet för att ta oss till en cattle station, Kroombit. Nu hade vi våra danska vänner med oss, Erik och Kristian. När vi kom fram till farmen fick vi cowboyhattar och scarfs, och med en gång kändes det verkligen som att vi var på en riktig australiensisk cattle station som coola cowboys. Vi käkade lite god mat innan vi checkade in i våra rum. Det var som att bo i en gammal hästbox, det var springor överallt så djur kunde lätt ta sig igenom och de varnade oss för att ha mat på rummet för då kunde man locka in ormarna. Och det ville vi ju verkligen inte! Men trots det glömde vi bort att vi hade en påse popcorn längst ner i väskan. Så under natten hade en mus hittat dit och käkat upp alla popcorn och lämnat kvar små överraskningar i min väska. Nu måste jag tvätta igenom hela min packning!


Vart rum sag ut som en hastbox

Efter maten fick jag, Jossan och danskarna skjuts upp till Sunset Hill, så vi hoppade på bakskuffen på den lilla vanen och skumpade upp för den lilla backen, där han sedan släppte oss så vi fick gå tillbaka ner för kullen. Fin utsikt var det och vi stötte på hästar och åsnor, papegojor och lila gigantiska myror.

 

Sedan var det dags för getrodeo! Vi tog bussen bort till stället där de hade getterna, och där skulle vi börja med att skjuta lerduvor. Jag har aldrig gjort det förut så det var väldigt svårt, men jag lyckades i alla fall träffa en av fem, haha! Därefter fick vi öva på att kasta lasso inför tävlingen där vi skulle fånga getter. Det var ganska svårt faktiskt, men vi lyckades träffa pålen ett par gånger i alla fall, men jag undrade hur sjutton jag skulle lyckas fånga en get? Hur som helst, av någon anledning var jag den som var först ut i ringen. Cowboymannen pekade ut en get som jag skulle fånga, och den som fångade geten först och tog den i hornen och satte den mellan benen var den som vann. Jag var faktiskt skitnervös, folk satt runt omkring och tittade och hejade på, och innan jag ens fattade vad jag höll på med hade jag fångat den där lilla geten på första försöket, vilket tog mig 7 sekunder! Jag blev helt chockad, och med den grymma tiden vann jag sedan över alla, så det var sjukt kul! Vilken adrenalinkick! Jossan hade det lite tuffare, hennes get var en riktig rodeoget så den var väldigt svårfångad. Hon fick tillslut försöka slänga sig över den för att kunna fånga den, men den var helt galen, ungefär som den mekaniska tjuren som vi red på senare under kvällen. Men fan vad kul vi hade det, man kände sig som en riktig cowboy!


Vi skot lerduvor


Eeiihaa!


Pa 7 sekunder fangade jag den lilla geten

Efter getrodeon drog vi tillbaka till lägerområdet och käkade middag, två rätters faktiskt! Det var riktigt gott. Sedan skulle Al, ägaren på gården, lära oss hur man använder en piska. Shit vad den mannen kunde piska. Han snodde piskan upp i luften och drämde den ner i marken och det var som om åskan gick igång. Helt sjukt vilken kraft det var i den där piskan. Den kunde få en fart på 360 m/s, så man kunde lätt göra sig illa på den om man inte hade rätt teknik. Men fan vad kul det var, man kände sig mäktig när stod där och smällde i marken och ljudet piskade fram. Men kvällen var inte slut än, det var dags för att rida rodeotjur också! Det var ingen snäll tjur det där, vi snackar ingen mjukstart här inte! Den körde igång med detsamma och det var bara att kämpa för sitt liv för att kunna sitta kvar. Men till min förvåning satt jag ganska länge, och det slutade med att jag vann och fick en barrunda uppe i Cairns! Sjukt nöjd, haha!


Vi larde oss anvanda en piska


Vi red mekanisk tjur


Och jag vann!

Senare under kvällen gick vi hem till vår box och tittade på film med danskarna. Inte för att man såg speciellt mycket av filmen, vi däckade ganska fort. Min kropp är helt slut, och det känns som att jag har varit på träningsläger nu igen!

 
En cowboy lagade var frukost


Vi rostade broden pa grillen

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *