SpotX Surf Camp

Fredag den 11 februari 2011

Igår, kl 6 på morgonen tog jag och Jossan Oz Experience bussen från Sydney kl 6 på morgonen. Busschaffören var en kul aussie kille som guidade oss igenom landet ända bort till SpotX, resan tog drygt 10 timmar med raster osv. och SpotX ligger lite bortanför Coffs Harbour.

Vi visste knappt vad vi hade att förvänta oss, men vi har hamnat på en supermysig typ camping, med stranden alldeles för oss själva. Första natten bodde vi i små stugor. Här finns inte mycket, en strand, en liten lägereld, ett utomhus kök och en surfskola. Vi chillade hela kvällen igår, drack lite Australiskt vin (gjort på fiskben, men gott?!) och spelade Kanadensiskt spel. Under kvällen fick vi sällskap av en knallgrön orm som kom slingrandes i en palm ner till lägerplatsen, en stor, fet gräshoppa och en possum (kan inte komma på ordet på svenska, hjälp mig?) Och idag bor vi i ett tält så vi får väl se vad vi får för sällskap här inne.

Imorse var det dags att surfa. Sjukt snygga surftränare gick igenom allt, vi fick börja med att surfa på stranden tills vi fått in tekniken, sedan var det dags att ge sig ut på vågorna. Till en början var det svårt, men efter ett tag fattade man hur det fungerade och vi kom upp och surfade en hel del faktiskt. Sjukt kul var det! Dumt nog (nybörjare som vi är) var det ingen som använde våtdräkt, för det var ju så himla varmt i vattnet. Men det ska jag aldrig mer göra om. Jag har bränt upp hela magen av att glida runt på den där brädan, jag har så ont så jag kan knappt duscha eller smörja in mig. Det är faktiskt en värre smärta än när jag bröt handleden förra vintern. Fruktansvärt, hoppas det lägger sig till surflektionen imorgon, annars vet jag inte vad jag gör. Så använd våtdräkt när du surfar!


Vi gjorde upp en eld pa stranden med ett gang kanadensare


En possum kom och halsade pa


Jossan i vart talt

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *