Possums, ormar, ödlor och papegojor.

12 februari

Igår var vi helt döda efter surflektionen, så det blev lite chill nere på beachen. Sjukt varmt vatten är det här! Surfingen gick himla bra faktiskt, den här gången åkte vi längre ut och tog de riktiga vågorna och jag fick ett par riktigt härliga åk. Det var ganska stora vågor och starka strömmar, så man fick paddla för sitt liv och kämpa för att komma ut över vågorna när de bröt över en. Men kul var det och när vi var färdiga insåg man hur slut man var i hela kroppen. Jag förstår varför surfare har snygga kroppar! Kvällen blev en del festandes runt lägerelden, vi har träffat en massa nya människor från alla möjliga olika hörn i världen.

Sista dagen trotsade jag min allt för uppskrapade mage och sköt smärtan framför mig, för inte vill man missa en surflektion! Något som gör så fruktansvärt ont just nu, jag undrar om mina leverfläckar någonsin kommer tillbaka för dem är som bortskrapade. Men det är faktiskt värt det, så kul är det! Nu kan man kalla sig surfare i alla fall, för jag kom upp på en massa stora vågor och bara gled fram i vattnet, nu kan man bara bli bättre och bättre. Kul när det kom fram folk och tyckte att man var duktig, kanske har snowboardingen hjälpt mig på traven trots allt?

Jo vi har haft det riktigt bra här i SpotX, sovit i tält och vaknat till kvittret av en massa gröna papegojor, sprungit på en stor ödla på väg in till duschen. Dagen innan vi kom hade dem surfat med delfiner som ville vara med och leka, tyvärr kom de inte tillbaka under våra dagar men det låter ju riktigt häftigt i alla fall. Vi har också paddlat kajak i en liten flod som gick längs campingen. På väg till kajakerna prasslade det till i buskarna, och det var definitivt något stort som gömde sig där. Killen som vi gick med trodde att det var en pytonorm för det bor en sådan där i närheten. Det skrämde upp oss lite så när vi väl var ute i kajaken fick vi för oss att det gömde sig krokodiler där, så vi vände ganska kvickt när vi såg bubblor komma upp ur vattnet.

Nu är vi på väg till Byron Bay, och vi körde precis förbi en varningsskylt för koalor. Hoppas ingen blir för hög på eukalyptusen så de ramlar ner på bussen!


Taltomradet


Mysig lagereld och surfbrador som soffor


Kajakturen

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *