Röjigt i Geilo!

Då hade vi besökt Geilo också, och det är nog inte sista gången jag tar en tur dit faktiskt. Det var en väldigt fin by!

Efter ett besök av två av Emmas gotländska killkompisar lämnade vi dem tidigt på morgonen för att ta oss med tåget mot Alex i Geilo. Det tog bara ca tre timmar och Alex kom och hämtade oss på stationen. Vi tog en runda genom byn för lite matinköp och dricka, och sedan blev det faktiskt en ganska skön tupplur på eftermiddagen. Därefter blev det lite vors med Alex och hans roomie Hampus och sedan hamnade vi hos deras kompis Kjetil med gäng. En taxi tog oss vidare till utestället Off Pist, som i och för sig var ganska tomt på folk men nog så kul! Och vad blir väl inte en helkväll utan nach?

Nästa dag tog det emot att gå upp, men solskenet fick oss pigga så tillslut var det dags att ta sig mot backen. Alex jobbade på hotellet uppe i backen och vi skulle ta oss upp dit för att få låna pjäxor och skidor till Emma. Vilket är en egen historia för sig, haha… Vi började gå en kämpig väg bort tills vi kom till en liftkortskassa för att köpa oss liftkort och få en vägbeskrivning. Vi tog sittliften upp till toppen, jag med snowboard och Emma med vanliga gympadojjor. Så började vi traska nedför backen tills vi insåg att vi kommit för långt ned så det var bara till att börja knalla uppför igen. Svettiga som grisar i den stekande fjällsolen såg vi tillslut vårt mål nere i backen och satte oss på min bräda för att åka ner. Vilket slutade nästan med en krasch i ett träd och snö så långt in i kläderna det var möjligt och en snömask för ansiktet så att vi inte kunde andas. Väl framme hos Alex fick Emma sin utrustning och vi tog oss till liften för att äntligen börja dagens åkning. Men… Emmas ena pjäxa var alldeles för stor för skidan så vi tog oss in till en skidverkstad för lite hjälp. Men skidgubben bara såg konstigt på oss och undrade om inte Emma kände någon skillnad på storlek på pjäxorna eftersom den ena var i storlek 45 istället för 38. Hahaha, men Emma hade inte kännt någon skillnad och Alex blev dumförklarad och det vara bara att ta sig tillbaka till honom för att få rätt utrustning. Men tydligen var det inte Alex fel, Emma hade bara grabbat tag i första bästa pjäxa som stod närmast haha. Aja, äntligen var det dags att få åka lite och det gick väldigt bra för Emmas del!

När liftarna stängde drog vi ner till After Skin på Recepten som verkligen röjde! Fy fan vad kul vi hade, och vad mycket folk vi träffade! Utklädda rockers, Rolf med två F och Supermannen själv. Vi fick trevligt sällskap på vägen hem med folk från After Skin och släptåget blev bara längre allt eftersom med folk som hakade på för att hjälpa oss bära snowboard och skidor. Men mer än bärhjälp den kvällen fick de inte vara, utan blev bortkastade innan vi kom in i stugan till Alex och Hampus. Där var det bara att byta om illa kvickt och sedan ta sig upp till "Coop-killarna" där det var förfest med allt för mycket sprit. Där stötte jag även på en gammal badmintonkompis från Stockholm bara sådär, och återigen måste jag bara förundra mig över hur liten världen är. Sedan tog en av killarna med oss på en så kallad genväg till Recepten som bestod av att kravla sig fram i djupsnö med höglackade skor och strumpbyxor i tät skog. Recepten hade urartat efter After Skin så vi tog oss till Of Pist istället där det var knökfullt med folk.

Söndagen var ännu värre att ta sig upp men tillslut kom vi till liften. Emma har nog inte, om man kan säga det så, något sinne för pjäxor. Denna gång hade hon släpat med sig Alex eller Hampus alldeles för stora pjäxor så återigen var vi tvungna att uppsöka en skidverkstad som kunde hjälpa oss. Klockan 15.05 tog vi vår första lift upp och hann åka i alla fall några åk innan liftarna stängde klockan 16, hehe. Då var det bara att ta sig till hotellet för att återlämna Emmas skidor och pjäxor. Vi fick reda på att det var en lång bit att ta sig ned till byn därifrån, speciellt då Emma lämnat skidorna. Som tur var hade hon hittat en stjärtlapp så det blev till att köra pulka-race resten av biten, med en hel del kraschar. Tydligen hade vi kört helt fel för då vi trodde vi var framme i byn hade vi bara kommit hem till stugan, så vi fick gå bort dit för att handla oss något att äta. Men där fastnade vi på restaurangen Capri och åt god mat. Flera timmar senare börjar vi ta oss hemåt igen med en kebabrulle till Alex. Självklart stod en kundvagn på vift i vägen för oss, så den var vi ju bara tvungna att ta med oss hem som present till Alex och Hampus. Då gick vi, Emma med två E och Emelie med två M, med en kebabrulle i en kundvagn släpandes i snön. Vi vet inte riktigt om presenten var så uppskattad som vi hade hoppats på, men tanken var god. Sista kvällen var till för att spexas till, eftersom det var bransch-kväll på Off Pist med "Pimp and Hoe" tema. Lite knepigt tema tyckte vi, eftersom vi inte hade så mycket kläder att välja på. Storsnillet Emma kom på en dunderidé, att ha en fest full med horor kan vara ganska riskabelt utan skydd, så någon var ju bara tvungen att vara kondom? Egendesignade kostymer utav sopsäckar gjorde susen, men dock vann vi inte. Däremot hade vi ruskigt kul bland alla transvestiter och pimps, en kväll vi sent kommer glömma!


Hampus


Jag och Hampus


Emma och jag


Alex


Emma tar sig nedför!


After Ski!

Emma hittade sin superman


Andra sidan på Geilo

Vi bodde i den röda stugan


På restaurangen Capri


Kundvagnen!

Alex var hora


Kondompimpsen

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *