Tårgasbad i Oslo

I torsdags var det minst obehagligt i Oslo. Jag och Kine jobbade och såg hur polisen spärrade av gator pga Gaza-demonstrationen. Kines syrra ringde och berättade att de på hennes jobb, Bikbok hade låst in sig på lagret med alla kunder för att få luft ifrån en tårgasbomb som slängts in precis vid butiken. Jag och Kine gick ut för att kolla om vi såg någonting, eftersom det inte ligger så långt ifrån Eilefs. Vi såg folk springa med halsdukarna över ansiktet och de hostade massor. Helt plötsligt fick vi känn på tårgasen som på en gång gick rakt in i ögon och näsa och vi kunde inte andas så vi slängde oss in fort som attan på Eilefs igen. Folk kom inspringades för att få luft och vatten och det var helt kaos. Det var polisbilar överallt och folk flydde. Det kändes som krig i Oslo.

BikBok i hörnet till vänster. Alla kläderna förstördes.

Lite senare släpptes en tårgasbomb precis utanför oss och det stod hur många poliser som helst utanför. Tårgasen spred sig in på Eilefs och alla hostade hej vilt, och tårarna bara rann över kinderna när jag serverade drinkar. Journalister med gasmaskar sprang in på Eilefs för att få luft och sprang ut igen för att få med allt på bild. Det var helt sjukt!!


Huvudgatan, Karl Johan ,inte långt ifrån Eilefs

Bilderna är tagna från VG, läs mer här

Share

0 thoughts on “Tårgasbad i Oslo

  1. Jisses! Det känns som att du och jag har upplevt samma sak. Jag var i Athen när kravellerna bröt ut. Det var sjukt läskigt!

    Hoppas att allt är bra med dig.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *