Vinterlöpning i Tavelsjös Narnia

Det har kommit massor med ny, fin snö här i Tavelsjö. Träden pryds av tjock snö och solen lyser upp ett glittrande landskap. Det är så vackert! Dagarna blir märkbart ljusare för varje dag som går – jag börjar få lite vårkänslor. Nu har det dessutom blivit väldigt milt i luften.

 


>> INLÄGGET ÄR SKRIVET I REKLAMSAMARBETE MED ADDNATURE. LÄS MER HÄR. <<

 

Nu ska jag komma igång med vinterlöpningen har jag tänkt! I höstas när vi flyttade upp hade jag ett bra flow, men när snön kom började jag åka långfärdsskridskor istället. Det har varit så kallt under en period. Temperaturer på -20 har känts svårt att klä sig till för löpning så jag har inte kommit iväg helt enkelt. Men nu när vårvintern börjar visa sig är det inte så svårt att känna sig motiverad! RÄTT TYP AV SKOR

En sak som hindrat mig från att ta mig ut har varit mina löparskor. När jag sprungit på mjukt underlag har jag inte haft något bra fäste eller stabilitet. Jag har införskaffat mig ett par trailrunning skor till löpning för att komma igång ordentligt. Nu slipper jag sladda omkring i snön. I de här skorna håller sig tårna varma eftersom de är gjorda i GoreTex och står emot väta.

 

Att springa upp för Tavelsjöberget efter ett uppehåll med löpningen kanske inte är det smartaste för att inte bli besviken på pulsen haha. Det var kämpigt i backen och några svärord flög ur mig i den djupaste snön. Tack vare det grova mönstret i skorna underlättade det att ta mig både uppför och utför i vinterterrängen. När vi kom upp på höjden belönades vi av den vackra utsikten och solen som strilade igenom trädtopparna. Så värt det! Och känslan av träningsverken efteråt satt där den skulle!  

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *