Långfärdsskridskor på Tavelsjön – premiäråket

Vilken jul det här kommer bli! Vi ska fira här hemma med familjerna, som för första gången får se hur vi bor, åka långfärdsskridskor på Tavelsjön och längdskidor i skogen.

 

>> INLÄGGET INNEHÅLLER ETT REKLAMSAMARBETE MED RIDESTORE. LÄS MER HÄR. <<

 

Tavelsjö gör oss inte besvikna, det visar sig från sin bästa sida nu när familjerna kommer. Det har snöat massor, grantopparna lyser vitt i mörkret och det glittrar under fötterna när solen skiner. Längd-, och skatespåret är preppat och brorsan har packat med sig kiten så får vi lite vind kanske vi kan få fart i den också. Skridskospåret är plogat och där finns en slinga på 8 km och en på 16 km.

 

Vi tog premiärturen på isen förra helgen. Det var första gången för mig på långfärdsskridskor! Vi har ca 200 meter ned till sjön från huset, och jag ser framför mig att detta kommer bli en ultimat lunchtur för mig och Charlie. Riktigt härlig känsla att susa fram på isen, jag måste bara få in tekniken. Just nu är jag ganska mycket Bambi på hal is haha. 

 

Det blev galet fint ljus efter ett tag, jag kan inte sluta bli så häpen av vyerna här! Det är helt magiskt, vet inte hur många gånger jag säger det nu för tiden. Jag älskar det här stället helt enkelt!

 

God jul på er alla, hoppas julen blir strålande! 

Jag har hittat en riktigt bra jacka som kommer funka sjukt bra för mig som snowboardåkare! Ofta är tjejmodeller väldigt figursydda och tighta vid höften – inget som är ett dugg praktiskt när man står bredbent på en snowboard. Jackan åker då upp i midjan och man får snö innanför jackan. Den här anoraken kan man öppna på båda sidorna underifrån, och på så sätt få mer utrymme att stå bredbent. Jackan hittar du här. Luvan på bilden nedan är en sjukt mysig ansiktsmask. Syrran har haft en liknande länge som hon köpte i Nya Zeeland när hon jobbade där, och jag har själv alltid velat ha en utan att ha hittat någon. Den hittar du här

 
 

Share

2 thoughts on “Långfärdsskridskor på Tavelsjön – premiäråket

  1. Hittade precis hit och slås av vilka fantastiska bilder du tar! Håller själv på att leta efter en lättare kompis till min tunga, gedigna systemkamera. Vad använder du, och har du några tips

    1. Hej! Tusen tack och vad kul att du hittat hit! Bilderna i inlägget är tagna med min Olympus OM-D E-M5 II med ett 17 mm objektiv, 1,8. Är supernöjd med den! Den åker med överallt, är lätt och smidig och tar väldigt bra bilder trots sin lilla storlek. Så det är mitt tips, men den är lite dyr kanske så beroende på hur mycket du fotar så kan du säkert välja en lite billigare variant och ändå bli lika nöjd med resultatet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *