Så åker du säkert på isen (+ vinn långfärdsskridskor & isdubbar!)


» INLÄGGET ÄR SKRIVET I REKLAMSAMARBETE MED OUTNORTH. LÄS MER HÄR«

Vinn ett par långfärdsskridskor och isdubbar! Se hur längre ned i inlägget.


I helgen körde vi säsongens preimäråk på långfärdsskridskor! Vi har bott i Tavelsjö ett år nu och innan vi flyttade hit hade jag aldrig stått på ett par långfärdsskridskor. Eftersom Tavelsjös största höjdpunkt vintertid är den 16 km långa isbanan så skaffade vi oss skridskor så fort isen hade lagt sig. Tur var det för oj vad mycket jag åkte skridskor förra säsongen. Jag älskar det! Charlie och jag tog oss ut på luncherna flera gånger i veckan och rastade varandra i alla möjliga olika väder och isförhållanden. Att ta vara på dagsljuset de mörkaste dagarna under vintern och ta sig ut i frisk luft, kanske få sig några solstrålar på kinden och sedan skära fram i full fart på knastrande is. Det är magiskt! MISSA INTE BLANKISEN

Jag ser så fram emot den kommande skridskosäsongen. Nu har isarna precis börjat lägga sig på de mindre sjöarna här kring Tavelsjö så det blev dags att damma av utrustningen nu i helgen. Det gäller att passa på nu när det är blankis innan snön kommer för att njuta av extra magiska stunder. Sorgligt nog har vi inte Charlie med oss längre, men Senja fick testa isen för första gången och hon tyckte att det var väldigt spännande. Hon ville gärna vara med tills hon blev för frusen. 

Det är lite läskigt så här i början på säsongen när isen är tunn. Det gäller att vistas på isen med stor respekt och ha kunskap, utrustning och sällskap. Vi är lyckligt lottade att ha grannar som är väldigt kunniga som vi får lära oss utav! I helgen var vi ute på Stortavelsjön och Emil var förste man ut för att kolla isen. Han tog med sig yxan ut och kände av på några ställen hur tjock isen verkade vara. Det knakade och sprack lite på sina ställen, men efter ett tag kunde vi konstatera att isen var runt 7 cm tjock. 
TIPS FÖR SÄKER SKRIDSKOÅKNING:

  • Åk aldrig ensam! Ditt sällskap är din yttersta trygghet om du skulle gå igenom isen. Se till att hålla avståndet för att inte riskera att plumsa i allihop. 
  • Ispik används som ett känselspröt för att bedöma isen. Isdubbar ska du ha kort hängandes runt halsen så att de snabbt går att ta fram om du går igenom men samtidigt inte är i vägen för dig när du åker. 
  • Ryggsäcken är skridskoåkarens flytväst. Packa med ombyte i en drybag så kommer ryggsäcken fungera som flythjälp. Du kommer ha torra kläder att byta om till så fort du kommit upp ur vattnet. Se till att du har spänt fast alla spännen och ha gärna en grenrem mellan benen så att inte väskan flyter upp från kroppen. 
  • Livlina har du för att kunna kasta iväg en lina till en kompis som snabbt kan hjälpa att dra upp dig. TESTA LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR DU OCKSÅ! 

Jag rekommenderar alla att testa långfärdsskridskor! Det är verkligen en härlig känsla och riktigt kul. Det är en helt annan sak än att åka på hockeyskridskor, så det är verkligen värt att hyra om du vill testa. VINN ETT PAR LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR OCH ISDUBBAR

Just nu arrangerar jag en tävling i reklamsamarbete med Outnorth där du kan vinna ett par långfärdsskridskor och ett par isdubbar. Läs mer om hur du deltar i tävlingen på min Instagram @emelies_travels

Du har chans att vinna långfärdsskridskon Isvidda Trekking och Zandstra Ice Pick. Skridskon är perfekt för dig som vill testa om långfärdsskridskor är din grej eftersom den har en universalbindning som passar vilken känga som helst. Tänk dock på att ha en stabil känga, du behöver stöd runt vristen för att få en bra åkupplevelse.  


Gå in här för att tävla, jag önskar dig lycka till och njut av en härlig skridskosäsong!


Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *