Karibisk hästridning i Tayrona National Parks djungel

Vi kröp ur våra fuktiga hängmattor efter nattens spöregn när de sista dropparna hade passerat. Vi ville gå tillbaka till Cabo San Juan och vidare en bit bort innan vi skulle vända tillbaka ut ur parken. Hajken såg något annorlunda ut än dagen innan. Det hade blivit väldigt gyttjigt och blött under natten. Vi fick gå barfota med lera halvvägs upp på benen. Det hade bildats floder som krossade stigarna så vi fick vada över i det bruna vattnet. Det var ganska äckligt att gå i det där. Mina tankar gick åt att fundera på om det fanns giftormar i leran, eftersom vi lärt oss att de bor i sådan miljö. Tips: ha ett par ordentliga vandringsskor som klarar lera!
Vi stötte aldrig på några giftormar och kom tillslut fram till stranden. Där chillade vi ett tag, vågorna var höga och det fanns starka undervattensströmmar så vi badade bara precis vid strandkanten. Tyvärr hade regnet smutsat ned havet så det var inte alls så klart som dagen innan, men det var fint ändå.


Efter vår leriga vandring hade vi inte så stor lust att gå tillbaka i samma terräng. Det fanns många som erbjöd hästridning på väg in och ut ur parken. Eftersom all mat och dryck i parken fraktas av hästar och åsnor är det hög åsne-trafik. Vi hoppade upp på varsin häst. De stackars hästarna fick gå i väldigt svår terräng. De tog sig fram på smala stigar, djupa lervällingar och mellan berg där vi själva knappt fick plats. Tayrona National Park var superfint och en annorlunda upplevelse. För oss räckte det helt klart att stanna bara en natt. Att sova i hängmatta ute i djungeln i spöregn kanske man inte vill göra varje dag hehe.

Hästridning i Tayrona National Park 2 timmar | 30 000 COP | 90 kr |*
*kostnader 2014

 

 

Share

0 thoughts on “Karibisk hästridning i Tayrona National Parks djungel

  1. Jag förstår inte riktigt hur man vågar vada fram mellan eventuella giftormar och rida på leriga stigar mitt ute i djungeln, samtidigt som jag är SÅ avundsjuk. Du verkar uppleva fantastiska saker!

  2. Då har ni provat på hur det är att vara på typ Robinsson. Säkert inte roligt hela tiden. Mycket tryggare på en hästrygg än i ormrika lervällingar.
    Kul att få rida lite!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *