Budgetvarianten av Galapagos: Isla de la Plata

GALAPAGOS – INGET FÖR EN BACKPACKERS PLÅNBOK

Vi visste sedan länge att det skulle vara dyrt att åka till Galapagos, men SÅ dyrt som det visade sig vara var helt orimligt. Det skulle kosta oss minst 10 000 kronor för en 4 dagars tur med flyg. Det är vad vår budget ligger på per månad. Vi tyckte inte att det var värt det. Å andra sidan är vi i Ecuador en gång och det blir aldrig billigare att åka till Galapagos än vad det skulle bli nu när vi väl är här. Vädret är ganska ostabilt i Ecuador nu i november – mest molnigt och en del regn så det känns osäkert att åka dit.
 

 
 

BUDGETVARIANTEN ”MINI GALAPAGOS”

Isla de la Plata (Silverön) är en liten ö en kort båttur från Puerto Lopez som erbjuder djurliv till en mycket mer rimlig peng. Eftersom vi redan hade snorklat med Galapagos sköldpaddor kändes det här som ett helt okej alternativ till Galapagos. Utanför ön stannade vi och snorklade. Där dök de stora sköldpaddorna upp men vi var lite frusna så vår snorklings tur blev inte så långvarig. Min GoPro började läcka in vatten så jag fick panik. Tips: skölj av det vita fodret på skalen med jämna mellanrum när du badar i saltvatten. Det fastnar salt i listen som gör att det kan börja läcka in vatten.
 
På Isla de la Plata kan du inte gå långt utan att hitta en boobie eller ett kärleksfullt par som hänger tillsammans. Vi såg Blue-footed boobies, Red-footed boobies, Nazca bobbies och Frigate birds. Ön såg annars ganska tråkig ut med ”döda” växter, men tydligen förbereder sig växterna för regnsäsongen – då är ön helt knallgrön och gräs växer flera meter högt.
 

 
Isla de la Plata tour heldag: $35*
*kostnad per person från vår resa 2014
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Share

0 thoughts on “Budgetvarianten av Galapagos: Isla de la Plata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *