Happy brownies och caipirinhas i surfbyn Montañita

Kusten längs Sydamerika bjuder på den ena festligare byn efter den andra. I surfbyn Montañita finns mängder med färgglada drinkar och barer att utforska. Som Ecuadors partystad nummer 1 kan du dricka två-för-en Caipirinhas hela natten! Byn har mycket känsla av rastafari och den påminner lite om Christiania i Köpenhamn. Rastasnubbar överallt, färgglada målningar och ’happy brownies’*!
 

På den smala cocktailgatan full med träbodar finns cocktails i alla dess former och smaker. På den ultimata budget-backpackers destinationen Hola Ola Ladies Night får de första 50 kvinnorna obegränsat fria drinkar fram till midnatt. För alla andra kostar det endast $ 10 inträde för att njuta av den öppna baren. 

 

*Happy brownies säljs på gatorna – en kladdkaka bakad med marijuana

 
 

SOM DJUR PÅ ZOO PÅ NATTKLUBBEN HOLA OLA

Vi var två av alla 50 kvinnor på Hola Olas Ladies Night. Vår första kväll var väldigt speciell, med betoning på väldigt. Det där med Ladies Night – det var bara jag och Christine – resten lokala grabbar. Nu vet vi hur djuren på zoo har det. Skillnaden var att vi inte satt inte i bur så grabbarna kunde komma nära, ta på oss och tvångs-hångla upp oss. Snubbarna stod i kö, flockvis runt om oss. Som tur var hängde vi med en killkompisar vi träffat i Máncora som fick bli våra livvakter. Så fort de försvann till baren så var det kaos. Vi fick springa efter dem och ropa på hjälp.
 
Det roligaste av allt är att minst fyra personer kom fram till oss dagen efter och påpekade att det var det sjukaste de sett. ”The scared girls” – det var viDe som stått passiva hade tydligen fått sig ett gott skratt. De menade att det var ovanligt att blonda tjejer går till Hola Ola. Det var inte bara att vi som kände oss extremt iakttagna – vi var iakttagna deluxe – hela nattklubbens huvudattraktion. Vi har inte vågat gå in där igen.
 

POPULÄRT FÖR SURF – FÖR DEN SOM INTE ÄR BAKIS

Surf och fest lockar backpackers till Montañita. De största vågorna surfar du under januari-april, vilket även är högsäsong med mycket folk. Kombinationen surf och fest är dock inte den bästa. Vi hade tänkt surfa i Montañita men var så bakis hela tiden att det känns för jobbigt att vara aktiv. 
 

 

 
 
 
Färska ostron och bläckfisk till middag

 
 

 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *