Huanchaco – surfstaden som visade oss sin kalla sida

Efter Huacachina drog vi upp hela vägen till Huanchaco. Vi hoppade över Lima, för storstäder är inte helt vår grej. Äntligen kom vi till beachen! Från att ha kört runt på krokiga vägar i Anderna så var vägen från Ica till Huanchaco som en enda lång raksträcka. Det är inte mindre läskigt att åka buss för det inte… De gör ganska läskiga omkörningar på de där vägarna. Det är tydligen den Sydamerikanska kör-stilen så jag får bara försöka hålla i mig.
 
När vi äntligen kommit till havet efter nästan en månads resande i Bolivia och Perus högland så var det till vår stora besvikelse kallt. Burrrrr! Vi trodde ju att så länge vi skulle komma till kusten skulle det bli varmt. Så var fallet dock inte.
 

 

POPULÄR SURFSTAD 

Huanchaco är en populär surfstad och många backpackers gör ett stopp här. Vi läste om någon som hade surfat och som ”aldrig” blev varm igen. Det lockade inte oss så vi skippade surf och skyndade oss vidare norrut mot Máncora med förhoppningar om värme! Ska du surfa i Huanchaco är det våtdräkt som gäller. Det finns en del vassa stenar på havsbotten också så surfingen kanske passar mer den som har lite mer erfarenhet- 
 
Huanchaco kan säkert vara trevligt. Vi timade in mulna dagar så kanske därför det var så kallt.
 

 
 
 
 
 
 
Vårt hostel Casa de Amalia var supergulligt!
 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *