Skoluppgift

Nu har fotograferingen kommit igång på riktigt. Vår absolut första fotouppgift var att springa runt på stan och fota folk som hade olika yrken och titlar osv. Snabba porträtt hette uppgiften, och det var minst sagt jobbigt och läskigt att fota främlingar. Men det gick det med, men resultatet blev inte jättebra. Jag fokuserade mest på att faktiskt gå fram till så många jag kunde än att bilden skulle bli bra.
 
Jag tänkte lägga upp allt här på bloggen, även om jag skäms över vissa bilder, men det kan ju trots allt vara kul att se utvecklingen i fotograferingen, främst för mig egen skull!  
 
Nu ljög jag ju lite, vår allra första fotouppgift var i början på september när vi blev avsläppta vid ett köpcentrum och uppgiften var att hitta en nyhet. Inte helt lätt att hitta något ”nytt” i ett ganska öde köpcentrum bland 60 andra journalister… Men min nyhet var att köpcentrumet fortsätter att utöka och blir större. Tanken med bilden var: storshopping i Birsta, typ. 
 
Här nedan kommer ”Snabba porträtt”. Vi fick runt 30 olika punkter som vi kunde välja att fota och jag fick fatt i 13 stycken. Några är så hemska så de tänkte jag inte visa här!
En bussresenär
En hundägare
En chef. (Jag har ju börjat jobba nu på en restaurang lite extra, så detta är min kökschef)
En yrkeschaufför
Kommunalarbetare
Hantverkare
Snabbmatskunder
Restaurangarbetare (detta är Javier, personalansvarig på mitt jobb)
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *