Strålande solsken och glimrande snö

När jag vaknar på morgonen i min lilla ”Harry Potter garderob” så ser jag ut på de soltäckta bergen från fönstret täckt av iskristaller. Det är kyligt men nysnön ligger kvar och det finns orörda ställen att upptäcka i offpisten. Solen som skiner från den klarblå himmlen ger värme på kinderna och lyser upp snön så att den gnistrar som glitter. Träden är helt täckta av snö och det ser ut som att åka i ett vinter sagoland med vita granar. Snön flyger som lätt puder när man åker igenom de orörda terrängerna och det känns som att man surfar på vita vågor. Man får stanna till ibland och titta runt omkring sig och gnugga sig i ögonen. Är det möjligt att naturen kan vara så vacker? Snön är djup och ger ett dämpande ljud på fjället. Det är alldeles tyst och fridfullt. Med mig har jag ett härligt gäng säsongare som njuter av livet och äventyrar i skogen. Vi tittar oss omkring och inser att vi har det riktigt bra!
Amanda, Jakob och jag
Hajka mot offpisten
Herr Gråskägg
Amanda
Guldgänget (plus sjuk syrran)
Share

0 thoughts on “Strålande solsken och glimrande snö

  1. Nya skidbyxor?
    Du skriver så fantastiskt beskrivande! Bli författare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *