Adrenalinkick x 3

Här kommer några filmer från lite galna grejer som vi gjorde under resan. Skydive, Bungyjump och dykning. Titta och inspireras!

När vi åkte längs med Australiens östkust stannade vi till vid Mission Beach. Vi hade inte tänkt göra något speciellt där, men det vi inte visste var att alla som åker dit hoppar fallskärm. Vi hade planer på att göra ett skydive i Nya Zeeland, men när vi hamnade i Mission Beach ändrade vi oss en aning. Vi funderade ett par gånger och i sista sekund bestämde vi oss och bokade hoppet sent en eftermiddag. Tidigt dagen därpå var det dags för oss att kasta oss ut ur flygplanet och störta ner i fritt fall från 14 000 fots höjd.
Jump the beach – Australia’s highest skydive, Mission Beach – Australia

Efter denna upplevelse säger jag bara en sak; alla måste testa att hoppa skydive, man får en enorm kick. Läs mer om hur det var innan, under och efter hoppet här: Australiens högsta skydive
Under resan i Nya Zeeland bombade de oss med den här filmsnutten om bungy jump. Man fick ett sug i magen, man blev nervös men man kunde ändå inte motstå det. Det sägs att Queenstown är the world home of bungy, och att inte hoppa bungy jump när man är i Queenstown är som att inte titta på pyramiderna när man är i Egypten.

Vem kom på denna knasiga idé som många kanske tycker är helt galen? Tydligen fick man inspiration av människor som hoppade ned från höga höjder i bambu rep, så som i det här klippet:

Men vi var tvugna att övervinna våra rädslor och testa på det här galna påhittet. Det fanns flera stycken olika slags hopp, bland annat ett där man doppade huvudet i en flod eller swingade sig i en gunga mot en bergsvägg. Men vi tyckte att vi skulle ge oss an världens tredje högsta bungyjump på 134 meter. Här är beviset från mitt ”självmordshopp”.

AJ Hackett – The Nevis Bungy 134 meter, Queenstown – Nya Zeeland

Känslan av att slänga sig ut i detta helvetesgapet kan ni läsa mer om här: Att hoppa ut från 134 meter

 

Sist men inte minst var vi ju tvugna att gå en dykkurs när vi ändå var i billiga Thailand. Vi tog vårt dykcert i Koh Tao, och det ska vara världens billigaste ställe att ta sitt cert på. Nu snackar vi inte adrenalinkick så som de två övre aktiviteterna, men det är fortfarande en kick att dyka. Det är en ny, faschinerande värld och man blir harmonisk i hela kroppen. En dag hängde en kameraman ned under ytan och filmade oss.

Open Water Dive Course, Koh Tao – Thailand

Share

0 thoughts on “Adrenalinkick x 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *