Vi kämpar på!

Dagarna går med en väldig fart och helt plötsligt har vi nu varit i Bowen i mer än två veckor. Vi har jobbat på farmen mer än en vecka nu, men vi hade faktiskt långledigt över helgen. Något som är extremt ovanligt på denna farm, tydligen. Vi hade 3 dagars ledigt, vilket kanske var bra för våra kroppar (och förkylning) men inte för vår ekonomi. Det var skitväder och regnade så det gick helt enkelt inte att jobba, så det blev lite fest på hostelet med alla backpackers från världens alla hörn istället. Men nu är vi igång igen och vi kämpar vidare. Om vi inte går ned i vikt efter dessa 2 månaderna vet jag inte var felet ligger. Vi har räknat ut att vi kanske går mer eller mindre 1,5 mil om dagen, inte så fort dock, men istället lyfter vi benen i vartannat. Det känns i rumpan kan jag säga. Dessutom är leran geggig så man får två lager skor att gå runt i. Plus att vi går omkring och bär på tunga plantbackar dagarna i ända. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen, vi går omkring i våra egna tankar och funderingar hela dagarna så snart kan man ge ut en film. Vi har inte upplevt något läskigt hittills. En annan tjej på farmen däremot, hon fajtades med en livsfarlig, 1,5 meters lång Brown Snake bland de höga tomatplantorna. Men på fältet där vi jobbar finns inget annat än crickets, de små djuren som biter av plantorna. Och runt 10 örnar som svävar omkring över våra huvuden i jakt på, ja, inte vet jag. Vi hittade faktiskt en överraskning i en toalett häromdagen. Det var en limegrön groda stor som en padda, typ en sådan man ser på Zoo som är livsfarlig. Men det är de små som är farliga, de stora ska vara harmlösa har vi fått höra.

Idag fick vi faktiskt en ny arbetsuppgift. Vi fick plantera! Vi lämnade omplanteringen bakom oss för ett tag och hoppade på bakom traktorn. Vi satte plantor för hand i små stolar bakom traktorn och nu har vi ont i helt andra muskler än innan. Skönt med lite omväxling i alla fall!

Share

0 thoughts on “Vi kämpar på!

  1. Tänker på att Morfar skulle vara otroligt stolt över dig som jobbar med jordbruksarbete. Vi är alla stolta över allt du har gjort så klart!

  2. Hej! Jag vet inte om jag har kikat in här förut men tycker jag känner igen den gamla headern som du hade. Hmm aja vad jag tänkte fråga är hur du gjorde för att komma dit du är idag, alltså om du åkte med ett visst bolag eller om du planerade allt själv. Jag är sugen på att göra samma sak men har hört att man inte ska åka med ett bolag för det är oftast väldigt dyrt och inte så bra. Vad tycker du? :)Kram

  3. Jag tänker på mycket på morfar när jag går där på åkrarna! Att han var en sliten men stark och envis man har jag inte svårt att förstå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *