Magnetic Island

Efter en hård natt gick vi upp über tidigt för att hinna med bussen som skulle ta oss bort till Townsville och Magnetic Island. Det tog oss 4 timmar, och väl framme i Townsville hoppade vi på färjan mot ”Maggie”(Magnetic Island) direkt. Utan några speciellt stora förväntningar om denna ö, de flesta drar direkt upp till Cairns från Airlie Beach, så hade vi inte hört så mycket om Magnetic Island. Men vi blev riktigt överraskade när vi kom fram, en otrologt vacker ö! (Magnetic Island fick sitt namn av Captain Cook som trodde att väldiga granitblock som han såg var magnetiska fält eftersom hans kompass började krångla.)Vi hoppade på lokalbussen som tog oss bort till vårt hostel, Base, och finns det lyxiga och billiga hostel så hade vi hamnat på ett sådant nu. Det låg precis vid stranden, baren vette mot havet och vi bodde i små bungalows som man gick till via bryggor. Det ingick frukost och middag, riktig lyx helt enkelt! Varför bo på hotell när man kan bo så nice på hostel? Hur som helst, vi var riktigt hungriga när vi var klara med incheckingen och allt, så vi knallade bort till ett litet café och köpte mackor som vi käkade nere på stranden. Sedan traskade vi vidare i lagom takt bort mot hostelet igen, längs med stranden. Där sparkade vi runt på en massa kokosnötter, tills vi hittade en som såg ganska färsk ut och som hade kokosmjölk i sig. Nu började projekt ”öppna kokosnöt utan verktyg”. Vi använde oss av en massa döda koraller, stenar, gamla glasbitar som spolats upp från havet, allt vi kunde komma på för att öppna den envisa kokosnöten. Men ännu envisare är jag och Jossan, jag vet inte hur länge vi höll på, men tillslut fick vi bort det yttersta skalet och till vår besvikelse kom vi in till den ännu hårdare kärnan. Trots det gav vi inte upp, och tillslut sprack den lilla kokosnöten och vi kunde smaka av kokosmjölken och tillslut käka av kokosen. Vi som skulle snorkla innan det blev mörkt, det hade vi helt glömt bort så det fick bli en annan gång! Däremot passade det riktigt bra att åka bort till Alma Bay i Arcadia och mata vilda wallabys. Det hade börjat skymma så då smög de apaktiga små kängurnas fram. Supersöta små krabater, och vi matade dem ur handen. Sedan satte vi oss på härliga klippor och tittade på solnedgången som var fantastiskt vacker.

Vi käkade god middag på kvällen som hostelet bjöd på, och tittade på den knallorangea månen som låg precis vi horisonten. Nu var det dags att ta en lugn kväll, för en gångs skull, och vi var så trötta så vi somnade innan vi ens hade fattat att vi låg i sängen.

Magnetic Island

Vy från hostelet

Inte så lätt att få upp en kokosnöt

Kokosmjölk

Wallaby

Sitter och tittar ut över solnedgången

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *