De franska jibbarna: Klänningarna i Alpe d’Huez

I Alpe d’Huez finns ett litet gäng franska jibbare. Det finns säkert något liknande på andra ställen men våra jibbare är inte som andra jibbare. Inte trodde vi att det här gänget skulle vara kvar denna säsong. Plötsligt dök en klänning upp och sedan poppade det upp ett helt gäng av dem. Här är berättelsen om våra kära jibbare aka. ”Klänningar”. Låt mig presentera dem:

 

KLÄNNINGARNAS KLÄNNING – SKAPAREN AV KLÄNNINGSMODET

Han är klänningarnas kung och klänningarnas Gud. Alla andra klänningar ser upp till Klänningarnas Klänning. Han är den grymmaste av de alla i parken. Han kör tills han dör och han är konstant hög samt fyller bakfickorna med öl. Det är därifrån Klänningarnas mode började. Klänningarnas Klänning hade nämligen för mycket öl i byxorna så de åkte ner ända till knäna. Då var han tvungen att införskaffa en längre tröja för att det inte skulle bli så kallt att gå med rumpan bar.

Klänningarnas Klänning har så mycket status bland de andra klänningarna att han inte behöver uttrycka sig med ord. Han kommunicerar med några mumlande läten och olika kroppsgester, t. ex. ”birdcall.” (se nedan.)

 


Klänningarnas Klänning med klänning i backen
Klänningarnas Lärling som anammat Skäggiga Klänningens senaste sommarmode

KLÄNNINGARNAS LÄRLING HAR BLOMMAT UT

Den här lite mindre och yngre klänningen syntes inte så mycket förra säsongen. Det berodde på att han var under upplärning under Klänningarnas Klänning för att kunna blomstra ut och bli sin egen klänning. Det har han har blivit i år. Klänningarnas Lärling har fått komma ut och bli en riktig klänning. Han kan nu skapa sitt eget mode. Han har t.ex. en gammal rutig kökshanduk runt halsen. De ännu yngre klänningarna ser upp till honom nu.


KLÄNNINGARNAS TJOCKKLÄNNING DÖLJER MAGEN

Han skymtas ofta lite i bakgrunden men finns alltid där. Den här klänningen är lite rundare om magen och därför använder han alltid tjocktröjeklänning istället för t-shirtklänning som alla andra.

 

SKÄGGIGA KLÄNNINGEN MED SOMMARKLÄNNING

Kvar från förra året har vi även den Skäggiga Klänningen. Han förvånade oss lite grann när vi återsåg honom detta år. Han hade nämligen startat det nya klänningsmodet. Antagligen har han hamnat lite på efterkälken om att det nu blivit vinter för han hade sommarklänningen kvar på sig. Han hade alltså sin klänning med en överklänning (för det måste man ha!) men däremot inga byxor. Lite kallt om benen blev det för honom. De gamla raggsockorna räckte upp till vaderna så endast en liten glipa av benen syntes.


Längst till vänster i svart: Skäggiga Klänningen. I rött: Klänningarnas Klänning och Klänningarnas Lärling
Klänningarnas Klänning lånade ut sin överklänning till Sanna. Här gör han den fyrkantiga posen som är en del av Birdcall dansen

 


VIKTIGAST AV ALLT – GOGGLESBRÄNNAN

Det finns många fler klänningar, men jag struntar att berätta om dem för jag tror att ni har fått en liten uppfattning om klänningarnas existens och levnadsstil. Värt att nämna är att om du ska vara en riktig klänning ska tröjan, pyjamasen, jackan – allt ska räcka ner till vaderna även i backen. Inte att glömma, Klänning utan goggles bränna – nej det är ingen riktig Klänning!


 

Riktig goggles bränna ska det vara!

DANSAR BIRDIECALL

Klänningarna har lite svårare att gå eftersom byxorna går ner till knäna. Tänk dig då hur det blir när de ska dansa. De får hoppa antingen jämfota eller på bara ett ben. Eftersom alla klänningarna är grymma i parken  har de en inbyggd studsmatta i fötterna. De når nämligen upp till taket när de börjar studsa omkring helt hysteriskt.

Vill du få igång dem att dansa, ja då är det bara att göra ”birdiecall”-tecknet mot dem. Sätter ihop händerna som till en fågel som är ute och flyger så är det som att stoppa i en peng i en maskin. Då blir du underhållen för en stund tills det blir dags att fylla på maskinen. När du gör birdiecall går klänningarna igång och dansar en helt galen dans som sopar undan allt som tidigare stått på dansgolvet. De drar upp klänningen lite försiktigt med nyporna i kragen så de blir fyrkantiga.


 

Elize hetsar upp Klänningarnas Klänning att göra Birdcall dansen, och snart spårar han ur

 

Detta är alltså sanningen om våra franska jibbare och Klänningar. Vänta ni bara, snart har de spridit sig till resten av världen!

Share

3 thoughts on “De franska jibbarna: Klänningarna i Alpe d’Huez

  1. Googlade” Jibbare” och blev inte besviken kan jag säga!

    Roligaste jag läst efter freerides tråd om jibbargangsters. ?

    1. Hahahaha ja jag fick mig faktiskt ett gott skratt också nu när jag läste igenom det där gamla inlägget. Jag hoppas att du har fått en helt korrekt uppfattning om vad en jibbare är nu! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *