Back in Alpe d’Ööös!!!

Nu har jag fått upp bilderna på datorn, nice! Trodde ett tag att dem skulle vara som bortspolade i en toalett, men icke! Blir väl en vattentät kamera nu till Aus istället!
Jag och Sanna drog till vår älskade säsongsby Alpe d’Huez för en vecka sedan, dock redan trötta efter ett slirigt nyår i Stockholm, men ack så taggade! På väg i bussen uppför backen blev vi helt nerövsa, vart var vi på väg egentligen? Har vi verkligen gjort en hel säsong i detta land eller var allt bara en dröm? Men vi mötte upp Malou, vår dåvarande hotellchef och fick nyckeln till vår lägenhet och allt kändes som igår. Vi gick till Lounge 21 och käkade svingod Chevre Chaud sallad och sedan var ju jag och Sanna tvugna att svänga förbi alla barer. En hel del skillnader var det, Les Caves restaurangen hade byggts om till Le Pub och Igloo hade fått ett rökrum bland annat, men allt var sig likt ändå! Mycket personal var kvar från förra året så det var ju himla trevligt, men jag och Sanna tog oss en ”lugn” kväll och gick hem ”tidigt” och satsade istället på en heldag i backen med Malou nästa dag.
Vädret var kalas, varför åka till Åre när man kan åka till Alpe? Strålande sol, enormt skidsystem och inga 30 minusgrader som det var i svenska fjällen (dock kunde man önskat lite mer snö men man kan inte få allt!) Galna engelskmän i backen, grymma fransmän med klänningar i parken och så vi, svenska bakfulla tjejer som älskar livet! Vi träffade upp tjejerna som kommit tillbaka från förra säsongen och körde runt i backen ett tag med dem tills de skulle iväg och jobba, men Mamma Malou körde slut på oss ända till liftarna stängde. Sedan drog vi ner till vårt gamla hotell, Le Petit Prince, som blivit nytt, och tog en bärs. Totalrenovering är väl kanske att ta i, lite mer ”lägga på ett lager över det gamla” stämmer kanske lite bättre men visst hade renoveringen lyft upp hotellet rejält. Hotellrummen var sjukt fräscha och mycket större, och loungen var helt ok trotts konstiga möbler. P-boendet hade blivit lite bättre men långt ifrån färdigt och Mowgli (det totalmögliga personal rummet) var kvar som vanligt. Ingen Lilleman hittade vi, vilket var en stor besvikelse! Bopi lever dock fortfarande kvar, men denna gång som Svinet. Tror nog att personalen får ligga i lite hårdare om någon ska få årets Bopi/Svinet så som Albert fick den!
Smithy’s, precis som det ska vara

En fransk ”klänning” lånade ut sin överklänning till Sanna

Om jag inte blandat ihop dagarna, vilket är en ganska stor risk, så tror jag att vi drog tillbaka till hotellet på kvällen för lite förfest innan vi drog till Smithys och Igloo och den vanliga rundan. Det var stor skillnad på Langleypersonalen detta året, typ bara en massa par och hälften danskar, hälften svenskar. Det kan ju vara trevligt med en massa par som hellre tillbringar tid på rummet än på borden inne på Smithys, men jag och Sanna kände bara att vår säsong var förra säsongen och den var svinkul och vi är party! (Sorry personalen…) Men tur det kanske, annars hade vi väl aldrig kommit därifrån!
Härligt!

Smithys var sig iallafall likt, nakna eller utklädda engelsmän som dansade på borden och det var smockfullt på golvet, luktade svett och var så varmt och kvavt så man inte kunde andas. Precis som det ska vara! Igloo var sig också likt, IGLOO, IGLOO, IGLOOOO och vi hade kul som vanligt. Les Caves luktade fortfarande konstigt och trots rökrutan på Igloo körde vi ändå IGLOO-LES CAVES-IGLO-LES CAVES.
Resten av veckan rullade på i samma takt och i ungefär samma mönster, enda skillnaden var väl något sämre energi och lite sämre i backen. (Vilket berodde på att det regnade i slutet av veckan och snön smälte) Annars var vi och åt den sjukt goda Fajitasen på Smithy’s med lite blandat folk, hängde lite på Lounge och i vår lägenhet, sov några timmars powernaps, hade ost och vinkväll och drog i oss en massa Desperados, den bästa ölen som finns!
Finn ett fel? Som egentligen är så rätt som det bara kan bli: en naken rumpa är helt normalt på dansgolvet. (Bonus med spegelbild?)

Sanna och Martin
Juste, man får ju inte glömma engelsmännen i backen, som av alla dagar man kan välja, väljer den regnigaste, kallaste dagen att åka näck. Ett gäng på 5-7 pers packade ner jacka och tröja i väskan och drog ner byxor och kallingar till pjäxorna och körde runt i backen. Måste kännts sjukt sjönt att få lufta lite i isregnet!
Det kan ju bli lite varmt när man åker, bäst att lufta!
Sista dagen checkade vi ut från lägenheten och drog till terassen på Prinsen och sov i solen, gammal vana liksom! Sjukt nice, sen drog vi till Beau Soleil en sista gång och tryckte i oss en burgare sen var det bara att ta sig hemmåt igen. Lagom med en vecka den här gången, men det känns redan som en liten bubbla man varit i, en osannolik dröm.
Tack Alpe för denna gång!!
(Gjorde en läppförstoring efter att bite-man varit i farten…)
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *