Borta bra men Åre bäst!

Resten av veckan i Åre var bra, fullt ös medvetslös! Högzon öppnades så det blev inte lika mycket liftköer. Första dagen vi skulle ta oss upp dit var när jag stod på skidor, och det var ganska dålig sikt men jag och syrran hoppade in i "äggskalsliften" i sista stund och direkt efter stängdes den för att det var alldeles för hård vind. Vi ångrade oss för sent, så liften körde oss upp sakta men osäkert upp till ovädret. Vi såg ingenting, det gällde att orientera sig efter de orangea pinnarna som var nedblåsta i snön. Man såg knappt handen framför sig så det var ganska äckligt. Men ned kom vi till slut och någon timme senare blåste ovädret vidare och det blev strålande solsken och högzon öppnades igen. Från att ha varit den sämsta skidåkningen blev det den bästa skidåkningen på bara en timme! Helt orörda backar med bara lössnö och vindstilla med strålande sol, så det var bara att sväva ned i pudret! Underbart!

Övning ger träningsverk så kroppen sa stopp och vi tog ravinen ned mot Fjällgårdens After Ski, och mitt i ravinen hann jag göra största vurpan med huvudet före nedgrävt i snön. Bättre flyga än illa svänga! Lagom tillfälle för att sluta dagen med en stor pils! After skin var röj, vi stötte på några snubbar vi träffat en kväll tidigare och det blev att sjunga av för full hals. Sedan skyndade vi till bussen som tog oss hemåt till den lååånga uppförsbacken som är sådär lagom kul att gå uppför i tunga pjäxor med möra spagetti ben och för många öl i magen. Men hem kom vi och där väntade Peter och Ingis som skulle besöka oss över helgen för en dags skidåkning! Syrran och jag tog oss in till byn för att träffa upp After Ski killarna för lite förkrök hemma hos dem. Återigen var det Bygget som röjde loss denna kväll, men vi var inte så sugna på det så vi drog till Dahlboms för lite öl lekar. Eftersom Dahlboms inte riktigt rockade så var vi ju självklart tvungna att testa VM-pulka backen borta vid VM-6ans lift. Ganska så livsfarligt att ta sig upp för en brant backe mitt i natten med höglackade skor och trasiga pulkor, men ner kom vi helskinnade i alla fall!

Nästa dag var Peter och Ingis uppe tidigt för att kunna stå i backen hela dagen. Bakfyllan tog övertaget för min och syrrans del, (bättre dimmiga minnen än immiga glasögon höhö) så vi tänkte sova lite extra. Trodde vi, för fem minuter efter att de andra åkt ut i backen ringde de och sa att Ingis ramlat och gjort illa benen så hon inte kunde gå. Det var bara att ta bilen för att hämta sjuklingen som blev sängliggande resten av helgen. Till råga på det togs de av polisen på vägen hem för att böta för fortkörning (och vi också för den delen… Surt och jävligt dyrt!)

Bästa skidåkardagen med underbart väder tillbringades uppe på högzon där vi stötte på några renar. Efter en veckas åkning var jag riktigt slut i kroppen så kontrollen ner för backen var väl sådär bra, det var bara att blunda och köra rätt ned för benen orkade inte svänga längre. En sista sväng in på After Skin skulle vi ju inte missa och senare kom vi hem till god pizza. Trots supertrötthet tog vi oss till byn igen för lite öl på Dahlboms och sedan blev det Bygget.

 


After Ski


Fjällgårns After Ski


Syster


Brorsan


Alltid dyker en eller flera björnar upp under ett Årebesök


På Bygget

Snipp snapp snut, då var Åreveckan slut!

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.