Spara pengar och på miljön genom att hyra bil

 

 Lätt vind och glittrande snö på topparna i Härjedalen

 

Över påsk begav jag mig till Funäsdalen med lite kompisar. Tanken var att vi skulle köra snowkite hela helgen, men det var lite dålig vind så vi hittade på lite andra aktiviteter som några toppturer bland annat. Jag äger ingen bil, och ingen i gänget hade tillgång till en så pass stor bil som vi behövde för att få med oss all utrustning till fjällen.

 

Billigt att hyra bil

 

I ett samarbete med Auto Europe Car Rentals fick vi hyra en bil, och jag insåg att det faktiskt inte är speciellt dyrt att hyra. För fem dagar på 4 personer kostade det ca 600 kr per person, plus diesel för 300 kr/person för över 100 mil. Det var en väldigt bränslesnål och stabil bil, och trots all vår packning så fick vi med oss allt. Det var dock lite av ett mission haha! Kites, skidor, snowboards och resväskor, det tar lite plats!

 

 

Bättre för miljön

 

I mitt fall som inte äger någon bil, så är det faktiskt inte så dumt att hyra en vid de tillfällen det behövs. Om man fyller en bil och delar på kostnaderna, och åker kommunalt när man är hemma, så sparar man både pengar och på miljön. Att äga en bil idag är dyrt, man drabbas ofta av oväntade reparationer, bensinkostnader och underhållningskostnader.

 

Dock är det såklart alltid bäst för miljön att åka tåg, även om man är 4 i bilen.

 

 

Hyra bil vs att äga en bil

 

Att äga en bil kan ge en stor känsla av frihet och det kan ju vara värt mycket. Men det kan det bli mer lönsamt att hyra en bil. Auto Europe har utfört en undersökning i Storbritannien för att se vad det egentligen kostar att äga en bil. Enligt den har forskare kommit fram till att en typisk förare som kört bil i 64 år spenderar nästan 800 000 kr på bränsle, 450 000kr på serviceavgifter och reparationer samt 100 000 kr på parkeringsavgifter. Dessutom tillkommer fordonskatt, bilförsäkring och såklart inköpet av fordonet. Att hyra en bil, även om det bara är för en dag eller för en långsiktig uthyrning, är som sagt inte så dyrt idag. Dessutom slipper man bekymra sig för extra driftskostnader och slitage som ofta tillkommer när man äger ett eget fordon.

 

 

Större frihet med hyrbil vid resor

 

 skriver i en artikel om att han valde att hyra bil istället för att köpa en. Förutom kostnaden handlade det om att han ville resa. Om han ägde en bil skulle det innebära att hela hans resa skulle behöva vara inom köravstånd. Om han ville flyga någonstans blev det dubbla kostnader, dels för hyrbilskostnader och för bilen hemma. Här kan du läsa hans artikel!

 

Läs mer om undersökningen och hur du kan minska dina bilkostnader här.

Inlägget är skrivet i samarbete med Auto Europe Car Rentals. 
Mina åsikter är hur som helst 100% mina egna.

 

Author: Emelie

Den kreativa optimisten. Arbetar som retuschör och har en passion för fotografi.

6 thoughts on “Spara pengar och på miljön genom att hyra bil

    1. Men åh tack! Kyla är härligt ändå tycker jag, om man är rätt klädd såklart! 🙂

  1. MEN vilka härliga bilder!! trots att säsongen redan e slut så längtar man efter nästa 🙂

  2. Oj, vilken härlig blogg! Vilka underbara bilder och beskrivningar! Fastän jag är en bekvämlighetsjunkie som inte har ett uns äventyr i mig och bara vågar gå någon meter utanför min comfort zone så blir jag grymt inspirerad av er blogg!

    1. Men åh vad kul att höra! Ett äventyr är ju ändå vad varje enskild person upplever som ett äventyr, det måste ju inte vara fartfyllt. Du har säkert en massa äventyr i dig, fast de ter sig på ett annat sätt än för oss! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *