Julklappstips för backpackers och ski bums!

annonslankar

english

Det är inte långt kvar till jul nu!

Har ni köpt alla julklappar än? Här är lite olika julklappstips för vad en backpacker eller skibum säkert skulle uppskatta! 

 

 • Plånbok – köp en snygg plånbok som varken är för stor eller för liten. När jag reser har jag en liten korthållare i skinn med dragkedja som bara har plats för något bankomatkort och kontanter. På den har jag en liten karbinhake så att den alltid sitter fast på mig. Man kan sätta fast den i BHn, i hällorna på byxorna eller till och med i trosorna. Kolla även in denna reseplånbok. (du får 20% på Pura Vida om du anger kod EMELIEPERSSON20)

 

 • Guidebok – i många länder överlever man inte utan en resebibel. Det är ofta man inte har tillgång till internet och då är det bra att ha en bok som kan hjälpa en när som helst. Vi hade inte klarat oss utan våra Lonely planets när vi reste i Sydamerika. 

 

 

 • GoPro Hero 5 – snälla tomten, jag har varit väldigt skötsam i år…! Asså Hero 5, den är vattentät upp till 10 meter utan vattenhus! Det gör att ljudupptagningen blir mycket bättre eftersom inte plasthuset är i vägen. Halleluja! 

 

 

 • Extern hårddisk – du vill inte att bilderna försvinner under resan! Jag använder LaCie och tycker att de är bra, de är tåligare eftersom de har ett en gummi skal som gör att den tål stötar och fall upp till 1,2 meter.

 

 

 • Jordglob från Indiska – jag har själv denna som prydnad i fönstret, supersöt för den är inte lika stor som vanliga jordglober. Indiska har även jordglobs-kulor som man kan hänga i granen. 

 

 

 

 

 

 

 • Vattenflaska med reningsfilter – när man reser är det sällan man kan dricka kranvattnet, så en flaska med ett reningsystem är super så slipper man lägga en massa pengar på vattenflaskor.

 

 

 

 

 • Powerbank – ett extra batteri till mobilen räddar dig på långa bussresor när du vill lyssna på musik eller så att du har batteri kvar när du måste kolla in gps:en var du är. Eller i skidbacken när du ska ringa någon men telefonen är stendöd på grund av kylan. 

 

 

 • Grenuttag: Används varje dag på resan! Uttagen på hostel har en tendens att alltid vara upptagna, men har du hittat ett ledigt så har du vipps tre tack vare sladden, och dessutom gör den så att du kan ha telefonen vid sängen om uttaget sitter långt bort.

 

 

 • Drybag: En vattentät lite väska är perfekt att ha till kameran och telefonen när det regnar men man ändå vill ha med sig sina grejer.

 

 

 

 

 • Lavinutrustning – ge detta i julklapp till polaren/sonen/dottern som ska göra en skidsäsong. På Outnorth.se får studenter 10% studentrabatt. 

 

 • Lavinkurs – det är lätt att tänka – äsch, jag behöver inte lära mig nu – inför en säsong. Men en lavinkurs är grymt att ha innan man drar iväg! Jag hade uppskattat det jättemycket om jag fick det i julklapp. 

 

 • Lavinboken – skidåkarens guide till att bedöma och hantera riskerna med laviner.

 

 

 

 

 

 • Välgörenhet – ge bort en julklapp som gör skillnad. Rädda barns liv, bli marinfadder eller bli fadder för olika djur. 

unspecified

mlipe_161031_7326

gopro-hero5-black

skarmavbild-2016-12-11-kl-17-24-19

 

1000005350604

katadyn-kat-mybottle-red

1

1-2

skarmavbild-2016-12-11-kl-17-22-10

skarmklipp

 

lavinboken-skidakarens-guide-till-att-bedoma-och-hantera-riskerna-med-laviner

En pojke från en fattig ö i Panamas djungel på juldagen. Han gömmer sig för oss men är nyfiken på att få ta del av julklapparna som vi delar ut.

 

CHRISTMAS GIFTS FOR BACKPACKERS AND SKIBUMS | Christmas gift ideas

 

Inlägget innehåller vissa annonslänkar

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *