No-shave November – Cancer Awareness

@puravidabracelets 

 

I sammarbete med Pura Vida Bracelets

 

cancer-awareness_7781a17c-6ed9-46b6-b8b9-5ff5b6e509fb

 

Movember – killar, väx ut era mustascher. Låt oss sprida budskapet om cancer.

 

Cancer har tagit så många liv och mina nära och kära har påverkats. Det är en fruktansvärd sjukdom utan rättvisa. Det är viktigt att vi stöder cancerforskning, statistiken visar på att en av två personer kommer att ha cancer redan år 2020. Det är bara om fyra år. 

 

Miljön vi lever i spelar en stor roll för denna hemska sjukdom. Ärftlighet spelar också in. Jag tror att en stor påverkan är den mat vi äter. Mest av allt – sockret. Min mamma hade livmoderhalscancer för några år sedan, och hon gick igenom en tuff resa under sina behandlingar. Nu har  hon gjort en resa. Vi började läsa på om kost och insåg att ett väldigt stort problem är allt socker som finns i all mat vi äter. När hon började tänka att godis och socker göder cancer, var det inte så svårt att sluta äta det. Hon har nu gått ned 10 kg på två månader! Något som hon kämpat med i många år och trott varit omöjligt i hennes ålder. Men hon gjorde det – med en bra kost, mycket motion och en sund attityd om mat. Jag är så stolt över henne, hon är en sådan stark mamma.

 

Hela min familj har förändrat våra matvanor ganska drastiskt. Det känns bra. Jag vill att jag och min familj ska leva ett hälsosamt och långt liv.

 

Läs mer om matvanor för cancer här. Det finns så mycket information där ute om man bara börjar leta efter den.

 

Pura Vida Bracelets Charity

 

Jag vill stolt presentera ett samarbete som jag har startat ihop med Pura Vida Bracelets. Om du köper någon av deras välgörenhetsarmband, så kommer $1 att doneras till flera olika cancer stiftelser. Dessutom, genom varje armband som du köper så hjälper du till att ge heltidsjobb för lokala hantverkare på Costa Rica, ett land som ligger mig varmt om hjärtat.
Historien om Pura Vida Braceltes är om två studenter från South California som åkte på en examen resa till Costa Rica. De stötte på två killar från Costa Rica som gjorde armband och som levde i fattigdom. Studenterna fick uppleva en del av deras liv, och bad om armband som de kunde sälja när de var tillbaka i staterna. Det blev väldigt populärt, idag har de ett framgångsrikt samarbete. Betydelsen av armbanden var mer än bara vanligt vänskapsband. Det symboliserar de enkla sakerna i livet. 

 

Vi fick uppleva Pura Vida (rent liv på spanska) – livsstilen medan i Costa Rica. Du kan läsa om det här. Det är en filosofi som uppmuntrar uppskattning av livets enkla skatter. Det är en synonym till ”hakuna matata.” Livet är underbart; njut av det.

 

Du får 20% rabatt om du anger koden EMELIEPERSSON20 i kassan på Pura Vida Bracelets

 

Cancer awareness armband:

för fler armband – klicka här

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-41-36

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-42-56
skarmavbild-2016-11-09-kl-22-44-17
skarmavbild-2016-11-09-kl-22-45-10

 

 

Annat snyggt (dock inte för välgörenhet) : 

 

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-28-54

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-29-29

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-29-57

skarmavbild-2016-11-09-kl-22-30-47

  

 

mlipe_160429_5203

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *