Montezuma Waterfalls i Costa Rica – Vågar du hoppa från 12 meters vattenfall?

Från Puerto Viejo tog vi oss vidare norrut och gjorde en natts stopp i huvudstaden San José. Därefter begav vi oss bort till Stilla havskusten, Mal Pais och Santa Teresa. Det går en färja från staden Puntarenas till Paquera, därifrån tog vi buss sista biten.


TRE VATTENFALL I ETT

Santa Teresa handlar mycket om surfing, men vi ville ta oss djupare in i området och besökte Montezuma Waterfalls. Det är en uppsättning av tre vattenfall som inte bara är vackra, du kan simma i de uppfriskande poolerna och hoppa från dem om du vågar. Det översta vattenfallet är det minsta på cirka 5 meters höjd. Här lämpar det sig perfekt för att simma och hoppa. Vill du inte hoppa från vattenfallet kan du svinga dig i ett rep som sitter på ett träd. Det mellersta fallet ser du bara om du simmar över poolen i det översta vattenfallet. Därifrån kan du se ned från 12 meters höjd. När vi var där var det några lokalinvånare som hoppade därifrån. De hoppade även från det nedre vattenfallet som är 25 meter! Vi fick berättat för oss att folk har dött av att hoppa där så vi höll oss till vattenfallet på 5 meter och tittade på de galna costa-ricanerna istället.HUR VI TOG OSS DIT

Vi gick The Riverbed Trail som är en enkel väg för att komma till det nedersta vattenfallet.Det är en kort 20 minuters vandring och kostar ingenting, förutom parkering om du har bil. Vill du ta dig upp till de två andra får du vandra upp för några branta trappor.
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *