Se vilda djur där regnskogen möter stränderna i Cahuita National Park

Ungefär en timme norr om Puerto Viejo på södra Karibiska kusten ligger en fantastiskt vacker nationalpark. I Cahuita National Park möter regnskogen stränderna. Parken skyddar stränderna och låglandet i området. Det rika djurlivet lockar backpackers då det inte kostar något inträde (bara frivillig donation).


ETT RIKT MARINT LIV

Du kan snorkla med allt från ål, havsgurkor, havsborrar bland vackra koraller och har du tur kan du se havssköldpaddor, Manta rockor och hajar. Den bästa synligheten under vattnet är från februari till april. Det finns inte många platser i världen där du kan bada i solen nära mandelträd på stranden!


SE UPP FÖR GRENLIKNANDE ORMAR

Vi snorklade aldrig men hade fullt upp att gå runt på land där vi såg en massa djur. Bland annat såg vi Whitefaced Monkeys, Howler Monkeys, tre olika giftiga ormar, ödlor – en med krage runt huvudet. Vi fick tips om att vi inte skulle ta i grenar utan att titta först för risken att bli biten av ormar kunde vara stor. Vid ett tillfälle hände just det, en orm som såg exakt ut som en gren! Den skrämde livet ur oss så vi vågade nästan inte gå vidare. Håll ögonen öppna för sengångare, tvättbjörnar och ibland kan även späckhuggare skymtas i horisonten. Några av de ljusaste och mest färgstarka fåglarna i världen kan ses i nationalparken.


HUR DU TAR DIG TILL CAHUITA NATIONAL PARK

Det finns bussar från San José (ca 40 kr) eller från Puerto Viejo (ca en tia). Parkens huvudingång ligger i staden Puerto Vargas, men området är välutvecklat på grund av dess närhet till Cahuita.


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *