Death Road – cykla downhill ned för världens farligaste väg

Innan vi åkte hit till Bolivia såg jag ett youtube klipp om världens farligaste väg som finns I La Paz. Där ska jag inte sätta min fot – tänkte jag då. Vi blev dock tvungna att se med egna ögon hur farligt det nu kunde vara.

DEATH ROAD – 64 KILOMETERN DOWNHILL

Vi tog en tur för att cykla downhill hela vägen, 64 kilometer med en höjdskillnad på 3600 meter. Vägen är känd som världens farligaste – innan 2007 då en ny, säkrare väg byggdes. Vägen är endast 3,2 meter bred på de smalaste ställena med 600 meters dropp direkt från kanten. 26 bilar per år beräknades försvinna över kanten. Det är extremt trångt för mötande bilar. Vägen är vänster trafikerad då föraren alltid måste kunna se ut över kanten när han kör. Utmed vägen finns en del vattenfall och under regnperiod blir vägen förstörd och ännu smalare. Inte konstigt att bilar ramlar över!


CYKLA FÖRSIKTIGT – RAMLA INTE ÖVER KANTEN!

Vi skulle ju bara cykla och då var inte vägen så extremt farlig. Turister skadar sig dock, vi har mött folk med brutna revben och någon som dragit axeln ur led när de kört Death Road. Vägen är väldigt skumpig med stenar och hål och kurvorna är väldigt snäva, så är du inte försiktig kan du lätt ramla över kanten. Turister har dött under dessa turer.


NED TILL DJUNGELN

Systrarna Persson är ju så ansvarsfulla så vi klarade detta utan en enda skråma. Kul var det, och fort gick det! Vi började på 4700 meter där regnade, snöade och var svinkallt. Ju längre ned vi kom desto varmare blev det. Från karga berg till djungel. Sjukt nice var det, så fina vyer! Vi cyklade i drygt tre timmar (vår tidsuppfattning är lite usel då vi aldrig längre bär klocka). Väl nere på 1100 meter korkades ölen upp och lunchen serverades. Sedan bar det av tre timmar tillbaka till La Paz med bil där snöslask väntade oss…

Death Road tour med No Fear Adventures, 359 BOB | 480 SEK | med en avgift på 25 BOB för att komma till vägen
*kostnad per person från vår resa år 2014
Share

0 thoughts on “Death Road – cykla downhill ned för världens farligaste väg

  1. Vilken cool och spännande resa ni gör! Verkligen roligt att följa – ni hittar på så många spännande äventyrliga grejor! Glöm inte att lägga upp några av d fina bilderna på Instagram oxå – vi (Peter) följer dig där! 😉

  2. Ni är ju galna! Ni åkte den vägen i alla fall. Men som vi sagt innan, är det världens brantaste rafting eller världens näst högsta bungy eller världens farligaste väg så måste man ju prova 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *