Rutiner som backpacker och hur det är att backpacka i Latinamerika

Snip snap snut så var sagan slut. 3,5 månader senare och 10 länder rikare har vi blivit av att backpacka i Latinamerika. Vi har så många nya upplevelser och lika många nya vänner. Jag kan bara säga wow – vilken resa. Det är en sådan resa som var hur underbar som helst, men den kommer växa sig ännu större ju längre tiden går och ju djupare den får sjunka in. Intryck, kulturer, upplevelser, kaosartade situationer, vackra platser, underbara människor. Så många minnen som kommer att följa med oss livet ut. Så många bilder som jag borde printa ut!


TOPPAR OCH DALAR

En resa tillsammans med mina bästa vän, enda syster och värsta fiende. Vi har haft våra sämre dagar och varit riktigt elaka mot varandra – för vi är systrar och inget elakt ord kan splittra oss. Efter de mindre bra dagarna har vi haft de absolut bästa dagarna, för trots att vi är extremt olika så känner vi varandra bättre än vi känner oss själva, och vi vet kanske för väl vad den andra vill. Vi har hanterat jobbiga situationer på bästa sätt, vi har lyckats ha skyddsänglar efter oss och vi har haft en helt fantastisk resa. Nu ska jag gå in i min post-vacation-depression och gråta lite för att allt det där underbara är slut, och försöka gå in i verkligheten igen och leva som en normal människa.


SKÖNT ATT VARA HEMMA IGEN

Jag har tagit den skönaste duschen på 3,5 månader – en dusch med varmvatten. Majoriteten av alla hostel vi har bott på har inte haft varmvatten, och många hostel uppe på höjderna (där det är kallt) har haft kall-duschar utomhus. Det blir svårt att vänja sig vid att slänga toalettpapper i toaletten igen. Börja äta hemlagad mat och inte spendera frukost, lunch och middag på restaurang. Sluta äta hamburgare, pizza, tacos, pommes, toastmackor med sylt och framför allt amerikanska pannkakor med syrup. Eller glass och kakor. Använda kläder utan hål i, börja ha BH istället för bikini. Sanera min backpack från kackerlackor och bedbugs. Slippa ha kliande myggbett. Sluta tro att man ska bli rånad varje sekund av dygnet, sluta vira väskan runt benen när man sitter ned, och sluta tro att man ska bli kidnappad om man åker fel taxi. Inte ha plånboken innanför trosorna igen för att den ska förvaras säkert. Jo, det finns väl en del saker som gör att det är skönt att vara hemma igen faktiskt. Bara det inte var så himla slaskigt…

AMERICA LATINA – TE AMO!

Vi har lärt oss mycket spanska. Särskilt alla ord du kan kalla en tjej som du aldrig har träffat förut; Marvillosa, hermisa preciosa, bella, linda, bonita, guapa, agradable, amable, asombroso, chevere, increible, magnifica, amado, amor, te amo, quieres ser mi novia, amor a primera vista, besame… Ett annat ord vi hört upprepade gånger överallt är: Peligroso – farligt. Det är peligroso att gå dit, det är peligroso att bära din kamera så, det är peligroso att göra det här och det är peligroso att vänta på bussen, det är peligroso att åka på bussen … Men vi har aldrig upplevt något väldigt peligroso.

Tack till alla vi mött under resans gång som har gjort detta till en oförglömlig upplevelse!!!


Share

0 thoughts on “Rutiner som backpacker och hur det är att backpacka i Latinamerika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *