Lite Hemsedal info

Igår var vi på Nissefest på Hemsedal Café och det var spårat. Tomteluvan på och öl upp till öronen, men kul var det! Imorgon bär det av ut i backen och sen blir det kanske lite after ski på det! Jag samlade ihop lite fakta om Hemsedal ifall det är någon som är intresserad:


Hemsedal är den näst största skidorten Norge med den bästa skidåkningen. Toppen är på 1920 meter över havet och den lägsta höjden är 625 meter över havet. Hög höjd över havet och en nordlig breddgrad garanterar en lång och kall vintersäsong, som varar från början av november till början av maj. Hemsedal har två skidområden, Hemsedal Skisenter och Solheisen Skisenter och omfattar 24 liftar och 52 nedfarter. Den längsta nedfarten är på 6 km. Hemsedal är känt som folksagornas by, där historier om troll och vättar förekommer i bergen och dalarna runt omkring. Mitt jobb, Skogstad Hotell, var det första hotellet i byn år 1905.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *