Två familjer på Full Moon Party

Inte riktigt kanske. Mitt och Jossans absoluta favoritställe i Thailand var Koh Phangan, så varför inte dra med familjerna dit? Från Hua Hin var det bara 4 timmars bilfärd så vi tyckte att de skulle få uppleva ännu bättre snorkling, ännu finare vatten och mer ös på kvällarna. Sagt och gjort, 8 ungdomar och 4 föräldrar åkte iväg till party ön som backpackers. Bilen och båten var bokad men väl framme på Koh Phangan var det dags att försöka bestämma sig för ett boende. Ett inte så lätt beslut med 12 olika åsikter och minst lika många Thailändska påflugna försäljare. Efter många om och men lyckades vi komma fram till en lösning. När jag och Jossan var på Koh Phangan var det billigt för oss att åka Tuk-Tuk, det kostade oss endast 100 Baht var (ca 25 kr), vart vi än skulle. Det vi inte riktigt var beredda på var att det var samma pris per person oberoende på hur många man var i en Tuk-Tuk, vilket betydde att vi skulle betala 1200 Baht för att ta oss någonstans. Inget alternativ för oss, så vi hyrde moppar istället, trots alla varningar för livsfarliga vägar och lurendrejare till moppe uthyrare. Enkelt, billigt och bra blev det i alla fall, eftersom vi kunde köra runt och titta vilket boende som passade bäst. Det slutade med några små bungalows längs med en vit strand framför klarblått vatten på en resort med en urgullig Thailändsk ägare. Vi chillade på stranden tills det blev dags att ta sig bort mot Haad Rin, vårt favoritparty ställe ”Full Moon Party Beach”. Vi lyckades missa Full Moon Partyt även denna gång, men tur var nog det för annars hade väl våra päron undrat hur sjutton dem kunnat lämna bort sina döttrar på resande fot. Hur som helst, de skulle i alla fall få uppleva att dricka ur en Bucket och se alla bucketshopar längs med stranden, och sist men inte minst, få uppleva en av Thailands bästa fireshows. Vi gick bort till vårt stammis hak Drop In Bar och blev välkomnade av grabbarna som kom fram och kramade oss. En liten överraskning blev det allt, för inte hade vi berättat att vi skulle komma tillbaka. Efter allför mycket eldångor för ”gamlingarna” så blev de för trötta och åkte hem. Kvar stannade såklart vi och festade precis som på gamla goda tider, ända fram till gryning med alltför många gratis buckets. I love Koh Phangan, mer behöver jag inte säga.

Denna gång på Koh Phangan bjöd dock inte på någon sovmorgon och heller ingen frukost på sängen. Istället var det upp och hoppa efter någon timmes sömn för att utforska ön tillsammans med familjerna på moppe. Vi tog oss runt utan att somna och med fullständig fokusering på att hålla humören på topp. Dock med ett halvdant resultat kanske ska nämnas… Vi snorklade uppe på nordligaste toppen och såg många fina fiskar, dock var familjerna mesiga och trodde de skulle drunkna när cyklopen fylldes med vatten. Oerfarna dykare säger jag bara! (Annat är det med mig som slarvat bort min viktiga loggbok för mina dyk…) Hur som helst, vi körde runt halva ön, käkade lunch och fikade med glass. Men snart var dagen slut eftersom timmarna går onormalt fort på andra sidan jordklotet, och det var dags att börja fylla på för nästa kvälls festande. Vi käkade god Thailändsk mat och sedan drog ungdomarna in till partystranden igen, där Hampus gjorde en bambu tatuering och vi andra kollade på fireshowen som vanligt. Även denna kväll blev lyckad, och det var ledsamt att lämna våra thailändska vänner för en andra gång. Ännu mer ledsamt blir det när man inser att man antagligen aldrig kommer ses igen, men så fungerar det när man reser runt så det är bara att leta reda på nya vänner!

Efter två nätter på Koh Phangan var det dags att bege sig tillbaka till Hua Hin igen. Det var en lång dags transporterandes för familjerna, men en baggis för mig och Jossan som har många timmars resor i bagaget. Till slut kom vi fram till Hua Hin där folk tittade konstigt på oss och våra ryggsäckar med klisterlappar där det stod Koh Phangan på. Inte hade de sett 2 familjer på 12 pers som backpackers förr. De fick sig nog ett gott skratt. Vi fick oss i alla fall ett välbehövligt skrovmål! Det blev revbensspjäll och Tacos för hela slanten, sedan rullade vi hem. Fråga brorsan om ni inte tror mig.

Som sagt, säkerheten i Thailand är väl sisådär

Vi åkte förbi Koh Tao

Här kommer Fidde

Oscar var hungrig

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *