Första dykardagen

Efter frullen bar det av mot poolen, och nu skulle vi börja lära oss om utrustning och hela faderullan. På med våtdräkt, (inte för att det är nödvändigt, man känner ingen skillnad på värmen i havet och luften här, typ) dykarväst, lufttank, cyklop, fenor, regulator och allt vad det nu heter vilket jag borde veta vid det här laget… Vi tillbringade hela förmiddagen i poolen och övade på en massa olika saker som är oerhört viktigt för att klara av att dyka. Till exempel att kunna andas ur sin kompis extra munstycke till sin tank, kunna andas med enbart munnen utan cyklop osv. En hel del grejer fick vi lära oss, riktigt kul! Nu när man börjat förstå allt dykning innebär kan man undra hur skutton det är möjligt att ta ned nybörjare på introduktionsdyk så som vi gjorde i Barriärrevet och Fiji. Då har man ingen koll för fem öre och man vet inte alls vad man håller på med. Vilket jäkla ansvar de dykinstruktörerna har alltså… Men vår lärare lugnade oss och sa att dykning är en väldigt säker sport, det är precis som att köra bil. Det är mycket säkert att köra bil om man använder sunt förnuft och vet vad man håller på med, men gör man ett snestag så kan steget bli ganska stort. Samma med dykning. Till lunch fick vi ännu mer läxor och till förmiddagen skrevs det några testprov. Resten av dagen bestod av plugg, plugg och åter plugg. Men vi ger oss fan på att vi ska klara det här och bli certifierade dykare, och dessutom är väl inte miljön fy skam att plugga på, eller vad säger ni?

Plugga dyktecken till denna utsikt, varför klaga?

Share

0 thoughts on “Första dykardagen

  1. Se till och ta dykar certifikatet nu så kan du dyka på gamla vrak här hemma. oxså kan du jobba extra i Sandhamn med att ta upp ankare som fastnat i bryggkättingarna 1500:- per uppdrag.

    pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *