Lär dig allt om kokosnötter på Robinson Crusoe Island

MOT NÄSTA PARADISÖ!

Vi hoppade på en buss som tog emot oss med kava och körde oss till en liten båt som tog oss vidare till Robinson Crusoe Island. Som du säkert vet blev Robinson Crusoe strandsatt på en öde ö. Robinson Crusoe Island är ön som han lyckades ta sig till för att få hjälp, därav namnet. När vi närmade oss ön sprang det fram ”kannibaler” på stranden och kastade kokosnötter och pinnar på oss. Men snart blev vi välkomnade med sång som vanligt.


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe Island


DUSCHAR AV HINKAR

En kvinna visade oss runt resorten då vi bland annat fick lära oss hur man duschar på ön. Du fyller på en hink med vatten som du sedan häller över i en annan hink inne i duschen som det var ett duschmunstycke på. Hinken hissar du upp i taket med hjälp av ett rep och därefter är det bara att vrida på tappen på munstycket. Vips har du en väl fungerande dusch!


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe Island


LÄR DIG ALLT OM KOKOSNÖTTER

Det dröjde inte länge förrän vi hamnade i en kokosnöts-skola. Vi fick lära oss hur man flätar väskor och hattar av palmblad och vi lärde oss hur man lättast knäcker en nöt. Det som vi tidigare trott var kokosmjölken visade sig vara kokosjuice. Själva mjölken kramade du ut ur kokosköttet i palmväv. Trådarna från det yttersta skalet är det bästa man kan använda för att göra upp eld. Det är alltid torrt och brinner länge. Nu vet vi kokosnötens alla användningsområden och vi kan fläta tak av palmblad. Expedition Robinson, här kommer vi!


Robinson Crusoe Island
Fijianerna klättrar upp i palmerna för att hämta kokosnötter. Du får lära dig att fläta korgar och hattar av palmblad

Robinson Crusoe Island
Saften i kokosnöten kallas kokosjuide. För att få kokosmjölk kramar du ut vätskan ur kokosköttet i ett palmväv.

Robinson Crusoe Island
Av kokosnöten går att göra skålar och armband bland annat. Trådarna från skalet är bra att göra upp eld med.

Robinson Crusoe Island


AKTIVITETER PÅ ROBINSON CRUSOE ISLAND

Det blev hög tid för lunch, en god sådan. Till det bjöds det på en grym dansshow och eldkastning. Sedan tog vi oss ut i djungeln. Där fick vi lära oss om träden och vad man kan göra för mediciner av växterna bland annat. Dagen fortsatte i småaktiviteter. Vi körde krabb-race där vi valde varsin krabba och såg vem som hann i mål först. En annan aktivitet var turtle-viewing där vi trodde att vi skulle titta på sköldpaddor på stranden. Där fick vi se en enorm sköldpadda under en massa blad som snart visade sig vara en i personalen som gömde sig under en sköld från en sköldpadda. Inte på riktigt alltså.


Robinson Crusoe Island
Vi samlade krabbor och körde ”krabbrace”. Här är precis i starten då krabborna sätts på startlinjen.

Robinson Crusoe Island
Vi fick en guidad tur i djungeln

Robinson Crusoe Island


När kvällen närmade sig fanns det lite strötid för att läsa en bok i hängmattan framför solnedgången innan middagen serverades. Därefter dracks det kava och vi kom öborna in på livet tills klockan slog 12 och generatorn stängdes av. Då sattes det upp en stor brasa på stranden. Vi satt där till ljudet av den sprakande elden under månen som speglade havet i silver.


LÄS MER OM ATT BACKPACKA I FIJI HÄR


Robinson Crusoe Island

 


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe Island


Robinson Crusoe IslandRobinson Crusoe IslandRobinson Crusoe IslandRobinson Crusoe IslandRobinson Crusoe Island


 

Share

One thought on “Lär dig allt om kokosnötter på Robinson Crusoe Island

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *