En lille ferie i København

Nu var det ju fruktanstvärt länge sedan jag bloggade. Men nu tänkte jag lägga upp lite bilder från när jag och Sara var i London, och från nu i helgen när jag och syrran drog en riktigt spontan weekend till Köpenhamn. Himla skoj!

Jag och syrran bokade biljetten ner till Köpenhamn typ 7 timmar innan vi skulle dra iväg, vi fick en svinbillig biljett från tradera. Vi kunde knappt någonting om Köpenhamn och hade en liten trasig papperslapp som karta när vi kom fram. Ändå hittade vi till hotellet, och Köpenhamn är så litet så vi kunde gå överallt genom hela staden. Oplanerat och spontant, mycket spännande och jäkligt kul! Vi hade tre nätter där, så vi festade som danskarna. Alltså ända till klockan 6-7 på morgonen. Helt galet, det är ganska annorlunda där om man jämför med Stockholm. Mycket roligare, trevligare och mer avslappnat. På dagarna gick vi runt och shoppade, och käkade lunch i mysiga Nyhavn. Det var mycket varmare i Köpenhamn, vi satt på uteserveringar både dag som kvällstid medan man här i Stockholm förfryser nosen.

Sista dagen gick vi på Tivoli, och danskarna verkar fira Halloween mer seriöst än vi svenskar, och hela Tivoli var pyntat med pumpor överallt.

Typsikt nog så gick hemresan inte lika bra som allt annat. Tåget stannade mitt i skogen och vi kom inte därifrån på typ 5,5 timmar. Och så trötta som vi var efter allt festande och turistande så kändes det ju inte så himla kul att komma hem halv 4 på natten när vi skulle upp och jobba dagen efter. Men inget dåligt som inte bådar gott med sig, för vi fick hela resan återbetalad plus en massa resecheckar så nu kan vi ju åka tillbaka!


Nyhavn

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.