Playa del Carmen i Mexico: hiss eller diss?

Mexico! Vi har tagit oss från Bolivia hela vägen upp till Mexico på 3,5 månader. Det är en jäkla massa bussresande kan jag ju berätta! Kulturen i Mexico är underbar – de serverar olika Tequila till maten och man dricker Coroña och Sol med ananas och lime. Folk går runt i sombreros (oftast turister dock) och de riktiga mexicanska männen har en stor buskig mustasch och cowboyhatt. Det är färgglada dödskallar överallt och du sitter på häng-gungor i barerna. Tacos finns det överallt också – såklart!

Playa del Carmen i Mexico
Den här ölen serverades med en ananas – och limeblandning i halva glaset och fylldes sedan med öl såhär – upp och ner. Jättegott!

Playa del Carmen i Mexico

AMERIKANISERAT

Mexico har sina delar som är lite väl förstörda av turismen. Playa del Carmen är ett av de ställena. Om jag kommer till Mexico igen vill jag utforska platser lite mer ”off the beaten track”. Jag önskar att jag kunde få se Mexikos kultur på riktigt istället för som turistattraktioner. Playa del Carmen känns lite som mini Miami eller Las Vegas (även om jag aldrig varit där, så känns det som att jag är där nu). Det har blivit helt sjukt amerikaniserat här. Alla pratar engelska, priserna är satta i dollar överallt istället för pesos och gatorna ser amerikanska ut. Det är himla tråkigt faktiskt. För oss som kommit ända från Bolivia och rest runt i fattiga byar runt om Latinamerika blir det en stor kontrast när vi helt plötsligt hamnar på ett ställe som liknar Magaluf. Om du är en budget backpacker – det finns bättre, finare stränder och billigare boende på andra ställen.

Playa del Carmen i Mexico

Playa del Carmen i Mexico

LADIES NIGHTS OCH DRINKERBJUDANDEN

Det känns som att det är lätt att bli lurad här. Säljarna på gatorna är som iglar, de ropar och drar i oss värre än någonstans vi varit. De tar överpriser så det bara skriker om det. Det är Ladies Night överallt på varenda bar – tjejer går in och dricker gratis. Det är dock ingen sprit i drinkarna så vitsen med att dricka gratis försvinner. Vi har försökt be om shottar istället för drinkar, men det har varit helt omöjligt. Anledningen är att spriten serveras ur färdigmixade flaskor som är utspedda med vatten – eller endast vatten. Det är ju iallafall gratis. Killarna måste däremot betala både inträde och dyra drinkar med minimal mängd alkohol i.

TEQUILA I ALLA MÖJLIGA SMAKER

Det finns ställen där det går att hitta sjukt billiga Tequila shots. Låt dig bara inte luras av de stora företagskedjorna, ta dig bort på undangömda barer istället. Det finns en miljard olika typer av Tequila och jag har lärt mig att det inte behöver vara så äckligt som den vi har hemma. Jag har aldrig druckit så mycket Tequila förr. Det finns mildare varianter som man shottar med chilipeppar och det finns smaksatt Tequila med vanilj och kokos bland många andra.

Playa del Carmen blev tyvärr i min mening en diss. Men det kan ha mycket att göra av att vi hade lite hemlängtan efter vår långa Latinamerikaresa och var mätta på försäljare och aktiviteter. Har du andra erfarenheter av Playa del Carmen?

Playa del Carmen i Mexico
Vill du shoppa souvenirer har du hamnat helt rätt!
Share

0 thoughts on “Playa del Carmen i Mexico: hiss eller diss?

  1. alltid trist när ett ställe blir FÖR turistigt. Vi är på att ganska turistigtställe i Portugal nu oxå, men såhär under lågsäsong är det rätt ok… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *