Midnattsljus och snowboardåkning i Riksgränsen

 

Skidåkning i Sverige i maj har jag aldrig tidigare testat. Men i år var det dags, och vi hade direkt svårt med dygnsrytmen i och med midnattsljuset – då det var ljust hela dygnet runt.

 

Vi tog nattåget upp och det gick – trots 18 timmar – så sjukt fort! Vi satt och jobbade i flera timmar och sov sedan en god natts sömn. Jag har verkligen inget emot att sitta på ett tåg, trots att det kan ta lite längre tid än att flyga så slipper man transfer och boardingtider. Man sätter sig bara på tåget, drar upp datorn, får en massa gjort, och vips är man framme direkt utanför sitt boende.

 

Vi hade lite otur med vädret, jag såg framför mig att skidåkning i maj skulle innebära sol, slush, åkning i linne och öl i solen. Det hade varit snörekord precis dagarna innan (vilket vi i och för sig inte har något emot!) men det innebar storm och dålig sikt. Den fina snön som låg kunde vi inte riktigt utnyttja då man knappt såg handen framför sig.

 

Solen skiner alltid i Norge?

 

Vi tog en roadtrip till Norge en dag då vädret inte var så skidåkarvänligt. På norska sidan var det sol och vi körde in till Grovfjord och blev helt häpna av bergsformationerna och fjordarna. Norge är så fantastiskt vackert! Vi skymtade toppen av Lofoten och blev exalterade av att vi var så nära destinationen som utgör så stor del av vår äventyrsplanering nu för tiden. Det känns så spännande att få segla runt på dessa vatten!

 

På grund av vädret kommer här en drös bilder från Grovfjord i Norge, Riksgränsen fastnade inte riktigt på bild pga mjölkig sikt!

 

 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *