Löpning i ljusare tider & mer taggad med pulsklocka

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag ville komma igång med vinterlöpningen. Hur har det gått då? Jo men det har gått ganska bra faktiskt. Det känns lättare nu, jag har börjat hitta mitt flås igen. Resultatet av det har gjort att jag unnat mig en pulsklocka. Jag känner mig ännu mer pepp nu, som att varje träningspass räknas lite extra!


» INLÄGGET ÄR SKRIVET I REKLAMSAMARBETE MED BIKESTER. LÄS MER HÄR«

 

Solen går upp tidigt nu!

Största anledningen till införskaffandet av klockan är för att lätt kunna dokumentera turer vi gör. På så sätt kan jag lättare återberätta och skriva guider till bloggen. Jag kommer även kunna dela rutterna med er så att ni lättare kan planera inför era resor! Efter många om och men så blev det en Suunto Spartan Sport HR. Prisnivån kändes rimligare än de alternativen jag tittade på från Garmin.

Med rekommendation från min granne så tror jag att den kommer bli kanon! Jag var lite rädd att den skulle kännas stor, men hittills känns det bra. En funktion jag ser fram emot för toppturer är att du kan logga rutter i förväg. Då vet du alltid att du är på rätt spår, något som kan vara svårt när du är på ett nytt berg och sikten försvinner.

Vågar jag tro att med hjälp av klockan så kommer jag ha blivit så pass inspirerad att jag tar mig igenom Tavelsjö Runt i slutet på sommaren? Ett halvmaraton här i vår by. Jag är ingen löpare och jag har inga direkta mål egentligen. Jag vill bara komma ut, rasta Charlie och hålla mig i form. Men visst tror vi på att klockor har den effekten på oss, att vi helt plötsligt blir halvmaraton-löpare? Hehe, det återstår att se.Nu börjar det vara så ljust på dagarna vilket definitivt är en motivationshöjare! Jag tar fel på tiden varje kväll för jag blir lurad av ljuset (kanske blir ordning på det nu när jag har en klocka haha). Varje årstid här uppe i norr känns som att den bjuder på något alldeles speciellt och jag längtar till att få uppleva varje del av året.

Vintern som skulle vara den mörkaste tiden erbjöd så mycket annat som kompenserade för mörkret. Snön har glittrat under många dagar när solen varit framme, det har varit så vackert med puderlätt snö som klätt alla trädtoppar och aktiviteterna har varit många. Nu börjar snön töa bort och snart kan jag damma av Antons mountainbike och testa stigarna häromkring. Jag ser fram emot våren och sommaren här i vårt underbara Tavelsjö! 

Share

2 thoughts on “Löpning i ljusare tider & mer taggad med pulsklocka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *