Fastna i träd med masten i Kolnäsviken

Nu ni! Det kommer en hel uppsjö blogginlägg och bilder nu framöver. Den här sommaren har varit helt magisk med riktigt mycket tid ute i skärgården.

 

 

Smådalarö

Efter tjejseglingen vi hade i Juni så fortsatte vi segla i två veckor, varav vi firade midsommar på Utö. Däremellan fortsatte vi utforska skärgården och ragga upp nya båtvänner. Vi fick ta ett stopp på Smådalarö och fixa vår nymonterade förpikslucka som vi inte hade kontrollerat om den höll torrt. För det gjorde den minsann inte! Det rann som vattenfall ned i förpiken när vi seglade och det forsade vatten på däck.

 

Det gick ingen nöd på oss dock, Smådalarö är så sjukt fint! Kolla bara bastun från inlägget från förra sommaren, så nice! Rekommenderar att besöka hotellet och strosa runt i området, ta en kaffe eller käka på frukostbuffén. Men ta med en välfylld plånbok… Det är inte en students prisklass; att ligga en natt med båten kostar 450 kr.

 

Kolnäsviken

När luckan var duglig tog vi oss ut till Ornö. Tiden drog iväg med meckandet så vi anlände sent på natten. Det skulle blåsa upp som satan nästa dag så vi ville ha en skyddad hamn och la oss i Kolnäsviken. Utan att ha varit där tidigare tuffade vi in i den kolsvarta viken. Det var riktigt svårt att se hur sjutton vi skulle lägga till, strandkanten såg så himla konstig ut i mörkret. Det visade sig vara en massa tallar som växte långt ned vid strandkanten, vissa hade fallit omkull i vattnet. När vi kom intill land trodde vi att vi stod på grund, för vi kom inte framåt. Det började falla en massa kottar på oss. Vi stod inte på grund utan mast-toppen hade fastnat i en tall! Haha så konstigt, men tillslut kom vi i land i alla fall.

 

Vid Kolnäsviken finns en helt fantastisk lägerplats längst ut på udden. Nästa kväll bjöd på en underbar solnedgång och jag och Chrisse ville ha sällskap runt elden så vi fick med oss ett gäng tyska seglare och två motorbåtskillar. Trots Kolnäsvikens täta tallskog som påminner mer om fastlandet än en skärgårdsö så blev det en favorit. Det kändes lite Kanadensiskt på något vis. Bra skyddad hamn, men se till att anlända när det är ljust – ett litet tips bara!

 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *