Segling i Abel Tasman

Vår första ”day off” sedan vi hoppade på bussen i Auckland! Denna dag var bussfri och det skulle bli riktigt skönt att få slappna av lite och njuta av de vackra miljöerna runt omkring oss. Vädret var strålande så vi bestämde oss för att spendera vår dag på en katamaran och segla runt nationalparken för att se de bästa vyerna. Vi blev upphämtade från hostelet och körde till Kaiteriteri där vi hoppade på båten. Vi gick ombord från den guldgul färgade stranden, båten låg intill strandkanten med bara ett litet ankare nergrävt i sanden. Sedan hissade vi segel och vårt första stopp var vid Split Apple Rock. En riktigt cool sten som ser precis ut som ett delat äpple. Sedan seglade vi vidare till Adele Island, vilket var fåglarnas paradis. De kvittrade så vackert och fridfullt så det lät som att de sjöng en liten sång. Efter det begav vi oss till Anchorage där vi anlade stranden och nu fick vi chansen att gå en liten vandring eller ligga och sola. Jag och Jossan har blivit vana vandrare vid det här laget, så vi gick så klart den ”lilla” promenaden. Vi var inte riktigt medvetna om att det skulle ta oss en timme fram och tillbaka i branta uppförsbackar, men vi fick se underbara vyer uppe på toppen där stränderna var guldfärgade, vattnet turkost och glittrande som diamanter i solen. Vi gick ner till andra sidan av ön och där stötte vi på resten av gänget från bussen som hyrde kajak.

När vi kom tillbaka till båten åkte vi ut till Pinnacle Island. Där såg vi några sälar ligga och sola sig på klipporna. Därefter var det dags att dra sig tillbaka så vi satte upp spinnakern och länsade bort tillbaka mot Kaiteriteri. Vi låg och halvsov i fören på näten i solen och njöt av ljudet till vågorna som plaskade mot skrovet, och plötsligt dök en liten pingvin upp jämte båten. Det var en härlig dag i en vacker nationalpark! Jag måste bara tillägga att vi hämtade upp en flock kineser på vägen hem, och med ett försök att inte låta rasistisk så måste jag bara säga att jag har lite svårt för just kineser. De är överallt och de tar sådan jäkla plats med deras fotoshoots överallt och på allting och ingenting. De tog säkert 1000 kort under den korta resan de var med ombord, och fula var de också. De var runt 40 bast och tjejerna hade på sig tjocktröjor med tecknade figurer och öron på luvan, måste vara köpt på barnavdelningen på Disneyland.

På vägen tillbaka till farmen åkte vi förbi en vik med en massa båtar. Det verkar som att båtfolket inte har riktigt koll på ebb och flodvattnet häromkring, för ofta ser man motorbåtar stå uppe på strandkanten så det ser ut som att någon har ställt dem där, och segelbåtarna ligger på sniskan direkt på marken, eller det som nyss var bottnen. Kanske inte det bästa sättet att sköta en båt på, eller vad säger du pappa? När vi kom hem till farmen igen gick vi runt och tittade på djuren och vi hittade lime och kiwifrukter som vi plockade. Återigen hade vi stjärnklar himmel och eftersom vi var ute i bushen på en farm utan speciellt mycket lampor så var det becksvart och det ända som lyste upp vägen var månen.

En säl

Split Apple Rock

Säl

Vi seglade för spinnaker

Ett härligt gäng

Old McDonald Farm

Kycklingarna gjorde oss sällskap till frukosten

Båtarna stod på land

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *