Bali i vinter?!

Jag har börjat titta på att göra en resa till Bali i vinter! Det har lockat mig länge att åka till den lilla indonesiska ön med vackra stränder, maffiga tempel och god mat.

 

Bali är en vacker ö som lockat turister länge, men på senare år har bland annat den amerikanska Hollywood-filmen Eat, Pray, Love och fenomenet digitala nomader fått öns popularitet att explodera.

 

Ön verkar vara så vacker med sina risfält och tempel och det verkar vara ett så lugnt tempo. Tydligen firas det balinesiska nyåret i stillhet – en tradition som betyder att man ska vara helt tyst, meditera och fasta samt att sociala medier, internet och mobil data stängs av under hela dagen. Man får inte bryta mot denna tradition – om man till exempel festar på stranden har polisen rätt att fängsla en över natten. Det känns som något som lockar mig allt mer i och med den hets som sociala medier bidrar till, som jag på senare tid har insett påverkar min egna hälsa negativt. Det vore skönt att komma till denna ö för att andas ut, ta det lugnt och koppla av.

 

 

 

Jag har inte satt min fot nånstans i Indonesien ännu men jag har sett helt fantastiska bilder därifrån. Bland annat har paret Jack Morris och Lauren Buller – två digitala nomader – väckt min reslust till just Bali. Deras bilder är helt magiska! Det finns många digitala nomader som hittat en karriär på Bali. Man kan möta skribenter, webbdesigners, life-coachs, pokerspelare och många fler som alla bor där temporärt och jobbar online. Eftersom levnadskostnaderna är så mycket lägre där skulle man kunna äta ute, bo riktigt bra, testa yoga och mycket mer för en mycket billigare peng än här hemma i Sverige. Ett annat av dessa exempel är PokerStars Pro pokerspelare Lex Veldhuis. Idag har han möjlighet att bo och jetsetta var som helst i världen såsom Bali tack vare pokervinsterna han kammar hem från online poker.

 

 

 

Bali ligger intill ekvatorn vilket betyder en behaglig temperatur året runt. Dagstemperaturen skiljer sig bara en grad genom året och ligger stadigt runt 28-29 grader oavsett månad med 10-11 soltimmar per dag, året om. Balis regnsäsong börjar i november och fortsätter sedan i några månader. Det går fortfarande bra att resa dit under den perioden, det enda är att det kan komma några korta (men intensiva) regnskurar.

 

Jag känner att det är hög tid för mig att utforska Indonesien! Jag har redan rest genom en stor del av Thailand och sett en stor del av Singapore (tja, det är ju i och för sig bara en liten ö egentligen). Jag uppdaterar framöver om jag slutligen hamnar på Bali! Läs gärna några av mina tidigare publicerade artiklar från mina resor i Asien om du även är nyfiken på andra spännande områden i Asien.

 

 

 

 

 

Author: Emelie

Den kreativa optimisten. Arbetar som retuschör och har en passion för fotografi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *